Do starověké Číny, Mongolska a Koreje nás vezme připravovaný titul Stronghold: Warlords od studia Firefly. Vývojáři nás pravidelně zásobují novinkami z jejich připravované hry, v minulosti jsme se tak už něco dozvěděli o obléhacích zbraních či ekonomicky zaměřené kampani. Tentokrát se můžeme blíže podívat na některé z připravovaných jednotek. 

Všichni válečníci mají být unikátní ve svém využití, nejen díky způsobu boje, ale také rozdílným schopnostem. Do popředí vaší útočné formace byste tak měli využívat samuraje, které získáte ve speciální budově, nové pro celou Stronghold sérii. Ti mají schopnost prudkého útoku, dokáží tak srazit nepřítele k zemi a získat vám velikou výhodu. Vývojáři také zdůrazňují, že spousta jednotek má i pasivní schopnosti ovlivňující další jednotky v okolí. 

Kromě kultovního samuraje však video představuje i další vojáky Imperiální Číny. Podívat se tak můžete na lučištníka na koni, imperialistického gardistu nebo základního válečníka. A pokud chcete již s předstihem trénovat strategii, určitě se do videa zaposlouchejte, jelikož marketingový ředitel studia Firefly Nick Tanahill, jehož hlas provází celým videem, podrobně vysvětluje správné využití popisovaných jednotek. 

Strategie Stronghold: Warlords vyjde někdy během letošního roku na PC.