V rámci nadcházejícího PAX East v Bostonu (od 27. 2. do 1. 3.) se Firefly Studios pochlubili novým trailerem z připravované real-time strategie Stronghold: Warlords. Video odhaluje bonusovou ekonomickou kampaň Path of Peace, která bude dostupná v den vydání.

V ekonomické kampani se vrátí u fanouškům oblíbený rádce Scribe, jenž hráče provede speciálními misemi a událostmi. Ty jsou oproti hlavní hry zaměřeny na růst vašeho města, zatímco hlavní částí Strongholdu: Warlords zůstávají boje.

Stronghold: Warlords představí několik herních režimů pro jednoho hráče. Hlavní kampaň je rozdělena na těžkou bojovou kampaň a zmíněnou bonusovou kampaň zaměřenou na budování města - shromažďování zdrojů a feudální události. V ekonomické části hry se musíte vypořádat s přírodními katastrofami, jako jsou monzuny, tajfuny a údery blesku. Důležitou částí jsou lidé, řešit budete hladomor, festivaly a útoky banditů. Současně musíte stále dávat pozor na nepřátelské vůdce, kteří si chtějí nárokovat vaše prosperující království.

Při pečování o město je vhodné postavit chrámy a potřebné dílny, například krejčovství pro výrobu oblečení. Pokud budete chtít, aby se vaši poddaní báli, k dispozici máte kupříkladu mučicí zařízení. Na druhou stranu existují i další mírumilovnější možnosti zábavy.

Celá vojenská kampaň se inspirovala historií a bude se konat napříč starověkým Vietnamem, Čínou, Japonskem a Mongolskem. Hráči si užijí obléhání hradu i ekonomickou hratelnost ve více než 24 misích.

Strategie Stronghold: Warlords vyjde někdy během letošního roku na PC.