V pražském studiu SCS Software pracují na vylepšení Rakouska, které je od samotného začátku součástí Euro Truck Simulatoru 2. Dnes nám vývojáři ukazují, jak budou přepracovány Alpy, které pohlcují téměř dvě třetiny Rakouska a jsou nejoblíbenějším cílem turistů.

„Řízení v Alpách může být trochu složité, úzké a klikaté silnice jsou výzvou i pro běžného účastníka silničního provozu, natož pro kamion s přívěsem. Přestože některé silnice, jako například Großglockner-Hochalpenstraße (Grossglocknerská vysokohorská silnice), jsou pro řidiče kamionů obvykle nepřístupné, rozhodli jsme se, že bychom naše řidiče o přístup na tuto slavnou, ale náročnou trasu nechtěli připravit,“ prozrazují tvůrci.

V Alpách a jejich okolí budou zahrnuty také dálnice, například A9, A10 a A12. „I když víme, že mnoho hráčů rádo jezdí po vedlejších silnicích, víme také, že pro mnohé to nejsou ekonomicky a časově přívětivé trasy pro doručování. Doufáme, že si v budoucnu najdete čas a vyzkoušíte všechny možné trasy v regionu, protože každá z nich je jedinečná a může vás překvapit krásnými malebnými výhledy.“

SCS Software nyní zvažují, že pro speciální dopravu vytvoří jednu nebo dvě trasy přes tuto oblast s klikatými a náročnými cestami.

V druhé galerii se podíváme na vstupní památky a značky regionů z Ruska, které do Euro Truck Simulatoru 2 dorazí v rámci placeného rozšíření Heart of Russia (Srdce Ruska).

Podle SCS Software se jedná o unikátní stavby, které jsou nejčastěji z betonu, případně se může jednat o různě zdobené cedule či nápisy. Jejich hlavním účelem je označit vjezd do města. Každé město se bude snažit, abyste věděli, že oficiálně vstupujete do jeho správní oblasti. Když už jsme u toho, tyto památníky slouží také jako označení tří důležitých ruských správních rozdělení – oblast, okrug, rajon.

Snad nejdůležitější ze všech tří je stavba označující hranici tzv. oblasti (gubernie/regionu), což je typ federálního subjektu Ruska, který slouží jako správní členění prvního stupně. K dalšímu použití patří označení správního okruhu (okresu), což zahrnuje zakreslení okresu uvnitř města, které se někdy dělí na menší jednotky – rajony.