Zvládneš čelit bezcitným nestvůrám planety Atropos? ptají se tvůrci ze studia Housemarque u nového traileru lákajícího na psychologickou sci-fi střílečku Returnal. Ta vyjde exkluzivně na PlayStation 5 již 30. 4. letošního roku.

Planeta Atropos je temné a tajemné místo, na kterém nouzově přistane Selena. Hlavní hrdinka musí v nehostinné krajině prastaré civilizace přežít. V naprosté izolaci a o samotě musí zuby nehty bojovat o přežití s nejrůznějšími děsivými nestvůrami. Každé prostředí nabídne jedinečnou sadu nepřátel, které je nutné překonat.

Čekají na vás organičtí a parazitní tvorové obývající Overgrown Ruins, kosmické a zkažené entity toulající se pískem v Crimson Wastes i mechanické automatiky, které neúnavně hledají ve strašidelné a opuštěné citadele. Každý protivník má být jedinečný, disponovat speciálními útoky a bude vyžadovat jinou strategii k jeho poražení.

Mnoho nepřátel bude útočit projektily z dálky, jiní dávají přednost útokům na krátkou vzdálenost, které vyžadují správné načasování pro úskok. Jedním z příkladů jsou agresivní Titanops. Vidět je můžete ve videu úplně nahoře. Toto velké stvoření má jedno rameno vytvořené z chapadel, zatímco druhé tvoří kostní „sekáčkovitá“ struktura, kterou využívá pro ničivé údery.

Přečtěte si také: Sony letos otestuje recyklovatelné obaly u PS5 her

V Overgrown Ruins najdete například Mycomorph. Ti dávají přednost boji na dálku, mají naváděné projektily a často se dokážou teleportovat na místa, kde mají lepší výhled. Disponují také útoky ve stylu granátu.

Returnal bylo vytvořeno s roguelike prvky. Znovu a znovu se budete snažit porazit protivníky a planetu. Kromě planety se s každým novým cyklem změní i předměty, které budete mít k dispozici. Každá smyčka vás má konfrontovat s novými kombinacemi, jež vás postaví na hranici vašich možností, i novými souboji, které prověří vaše schopnosti strategického uvažování.

Studio Housemarque dříve vytvořilo arkádové střílečky Alienation, Nex Machina či Resogun.