Studio Wildcard překvapilo všechny hráče na PlayStationu 5, kteří se těší na ARK: Survival Ascended. Remaster známého survivalu na novou generaci konzole od Sony měl původně vyjít až na začátku prosince. Vývojářům se však podařilo vše připravit dříve a hra bude na PS5 spuštěna už zítra, 30. 11. 2023.

Zítra v šest večer našeho času si budete moci hru koupit a stáhnout si ji do konzole z PlayStation Store. Servery ale budou spuštěny o několik hodin později, prý z důvodu toho, aby si mohli všichni hráči hru v klidu stáhnout. Na Xboxu je cena 1289 Kč.

Je nutné upozornit, že ARK: Survival Ascended si nevede tak dobře jako ARK: Survival Evolved. Původní hra byla oblíbenější. Hráči nechápou, proč se studio rozhodlo zahodit originál a vydat v rozpracované verzi předělávku na Unreal Enginu 5. Mnoho z nich by se rádo vrátilo k Survival Evolved. To ale není možné, bohužel.

Najde se mezi vámi někdo, kdo se těší na to, až se pokusí přežít na ostrově a ochočí si dinosaura? ARK: Survival Ascended je dostupný na PC a Xboxu Series X/S.