V září Unity naštvalo a vystrašilo spoustu vývojářů nečekaným oznámením nové cenové politiky. Tvůrci her se proti kontroverznímu plánu hlasitě ozývali a varovali, že budou nuceni přejít na jiné technologie. Po masivní kritice se Unity omluvilo a slíbilo změny. Pozdě. Důvěra je nejspíš nenávratně pryč.

V zákulisí se dle všeho Unity snaží vše napravit. Důkazem je rezignace Johna Riccitiella. Ten okamžitě odchází z funkce prezidenta, generálního ředitele, předsedy a člena představenstva. To ostatně vývojáři chtěli.

Na pozici Riccitiella nastupuje dočasně James M. Whitehurst, zatímco povinnosti předsedy správní rady převezme Roelof Botha. Správní rada mezitím najde stálého generálního ředitele. V tiskové zprávě nebylo uvedeno, proč Riccitiello odchází. Dá se ale předpokládat, že je to kvůli tomu, co se stalo v předešlých týdnech.

John Riccitiello vedl Unity od roku 2014. V letech 1997 až 2004 byl šéfem Electronic Arts. V roce 2007 se do EA vrátil a vydržel tam do 2013. Za jeho vedení byly do série FIFA zavedeny loot boxy (FIFA 09) a na schůzi akcionářů EA se zabýval myšlenkou účtovat dolar za dobití zásobníku s municí v Battlefieldu. Loni Riccitiello prohlásil, že vývojáři, kteří vytvářejí hry, aniž by mysleli na monetizaci, jsou „zasraní idioti“.

„Bylo mi ctí vést společnost Unity téměř deset let a sloužit našim zaměstnancům, zákazníkům, vývojářům a partnerům, kteří se významně podíleli na růstu společnosti,“ řekl Riccitiello. „Těším se na podporu společnosti Unity při této změně a na sledování budoucích úspěchů společnosti.“ Ano, Riccitiello má být Unity k dispozici, aby pomohl s přechodem.