Patříte mezi ty, kteří čekali na vydání remasterované verze The Last of Us Part II a předobjednali jste si digitální verzi? Pak se vás možná dotkne vrácení peněz. A to v případě, že už vlastníte původní verzi pro PS4.

Sony totiž identifikovala spousty lidí, kteří si hru předobjednali v plné výši i když hru mají, namísto toho, aby využili levnějšího upgradu. Společnost mohla v klidu tuto věc ignorovat a vytáhnout z hráčů více peněz, místo toho se rozhodla na tuto skutečnost upozornit a každému, kdo vlastní původní verzi The Last of Us Part II, posílá následující zprávu:

„Děkujeme vám za předobjednávku hry The Last of Us Part II Remastered z obchodu PlayStation Store.

Jako majitelé digitální verze hry The Last of Us Part II pro systém PS4 budete mít v den uvedení hry 19. 1. 2024 k dispozici upgrade na digitální verzi pro systém PS5 za výrazně zvýhodněnou cenu. Nechceme, abyste o tuto příležitost přišli, a proto jsme vám jako gesto dobré vůle vrátili peníze za předobjednávku verze The Last of Us Part II Remastered pro systém PS5, abyste si mohli digitální upgrade zakoupit v den uvedení hry na trh. Ujišťujeme vás, že zakoupením digitálního upgradu získáte také všechny bonusy z původní předobjednávky. Částka za vrácení peněz bude vyplacena zpět.

Může trvat až 60 dní, než se objeví na vašem bankovním výpisu. Pokud z jakéhokoli důvodu nebudeme moci vrátit peníze na váš původní způsob platby, bude částka připsána na vaši peněženku v síti PlayStation Network,“ píše se ve zprávě na PlayStationu, pokud se vás týká tato situace.

Je velmi příjemné vidět, že někoho v Sony vůbec napadlo přichystat pro hráče takové milé gesto. Hlavně to ukazuje na fakt, že spousta lidí si předobjednávala The Last of Us Part II v podstatě znovu.

Možná si říkáte, že speciální 10dolarový digitální upgrade neplatí v případě, že vlastníte diskovou verzi. To ale není pravda. Stačí vložit disk do mechaniky a následně v PS Store můžete dokoupit upgrade, který se sváže s vaším účtem a tadá!

Co dělá z celé zprávy opravdu nečekané oznámení, je fakt, že Sony vrací peníze automaticky. Nemusíte o vrácení peněz žádat nebo cokoliv vyplňovat. Tohle je svým způsobem velmi významná sebereflexe, která jistě PlayStationu získá u hráčů plusové body.

The Last of Us Part II Remastered není jen pouhým vylepšením grafiky. Terka v našem speciálním videu odhalila, že titul svým způsobem remaster nepotřeboval. Přesto tato placená aktualizace přidává do hry jednak nedodělané úrovně (a komentář vývojářů k vystřiženým scénám) a jednak zcela návykový rogue-like režim NO RETURN.

Z hlediska technologie pak hra přináší vyšší rozlišení vykreslování, ale nikoliv úroveň detailů, která zůstává v drtivé většině času u PlayStation 5 srovnatelná s verzí před remasterem.

Více se dočtete v našem článku nebo zjistíte pohledem na samostatné video. The Last of Us Part II Remastered právě vyšlo na PlayStation 5, obsahuje české titulky.