Po řadě spekulací je tady oficiální oznámení od Sony. Ve středu 31. 1. 2024 v jedenáct večer našeho času se uskuteční první letošní State of Play. Na prezentaci se ukáže více než 15 her.

State of Play bude mít přes 40 minut a jako hosté v něm vystoupí některé z nejtalentovanějších herních mozků. Sony je tajemná a zmiňuje pouze tituly Stellar Blade a Rise of the Ronin, které se očekávají v letošním roce exkluzivně na PS5. Doplní je nové pohledy na další tituly, které vyjdou letos a později na PS5 a PS VR2. Ty už specifikovány nebyly.

Insideři a různí novináři v předešlých dnech a dnes informovali o hrách, které se dle nich na State of Play ukážou. Kromě Rise of the Ronin zmiňovali Death Stranding 2 od Hidea Kojimy. To má mít údajně podtitul On The Beach. Dále má dojít na novou verzi hororu Until Dawn a na první gameplay záběry z Concord od Firewalk Studios, což je první live service titul od Sony pro PS5 a PC.

Dnes se mluvilo rovněž o Final Fantasy 7 Rebirth, remaku Silent Hill 2, akci Judas od tvůrce BioShocku a o Metro Awakening. To má být naopak intenzivní a děsivý zážitek ve virtuální realitě.

Tak uvidíme, co nás na State of Play čeká. Co byste rádi viděli vy?