Death Stranding 2 bylo oznámeno v prosinci 2022 na The Game Awards prostřednictvím čtyřminutového filmového traileru, který lákal na hvězdy jako Léa Seydoux (jako Fragile), Troy Baker (jako Higgs) nebo Norman Reedus (opět jako hlavní hrdina Sam Bridges). Od té doby je ticho. To se má dle známého a spolehlivého leakera a dataminera billbil-kuna změnit. Během následujících 15 dnů se máme dočkat nového videa, které má představit celý název titulu. Ten bude Death Stranding 2 – On The Beach.

S největší pravděpodobností bude video součástí chystaného State of Play od Sony. O prezentaci už dříve kolovaly zvěsti. Zmiňoval ji například novinář a insider Jeff Grubb na začátku ledna s tím, že se bude konat v nadcházejících týdnech. Pokud má billbil-kun správné informace/data, tak se dočkáme do 7. 2. 2024.

Tomu všemu nahrává osobní asistentka Hidea Kojimy. Ta už na konci září loňského roku zveřejnila fotku s japonským designérem a scenáristou, který stříhá video. To se má jmenovat přibližně State_of_Play_XXXX_trailer_DS2.

Pokud vás zajímá, kdy hra vyjde, tak se spekuluje o konci roku 2024, případně roku 2025. Oznámena je pouze verze pro PlayStation 5. Na PC se dvojka dostane jistě později, stejně jako předchůdce.

Kromě Death Stranding 2 pracuje Kojima ještě na hororu OD a filmové adaptaci Death Stranding.