V rámci předplatného PlayStation Plus hráči za poslední roky získali spoustu zajímavých her. Nedávno například dobrodružné Bugsnax, šílené destruktivní derby Destruction AllStars a akční adventuru Control v Ultimate Edition. Společnost Sony hodlá v nastoleném trendu pokračovat a přinášet více nových her.

PlayStation Plus má předplaceno 87 procent majitelů konzole PlayStation 5 - s největší pravděpodobností je to díky kolekci her z generace PS4. Šéf Sony je se zájmem hráčů o službu spokojen a uvědomuje si, že jde o velmi zajímavý a inovativní způsob ve vydávání her.

Přečtěte si také: První podrobnosti o nové generaci virtuální reality na PlayStation 5

Jim Ryan v rozhovoru s magazínem GQ neposkytl podrobnosti. Pouze řekl, že do PlayStation Plus zahrnou více her na den vydání. Spekuluje se o přidání zajímavé akční adventuury Kena: Bridge of Spirits, případně o Disco Elysium: The Final Cut. Na začátku roku Sony v jednom videu uvedla, že Kena vyjde v březnu/marci. Video bylo ale upraveno a termín z něho zmizel.

PlayStation Plus hry na březen/marec mají být oznámeny dnes odpoledne. Uvidíme, zda mezi nimi bude nějaká žhavější novinka.

VE ČTVRTEK STATE OF PLAY

Na čtvrteční jedenáctou hodinu večerní naplánovala Sony nové State of Play. Přenos bude zaměřen na 10 nespecifikovaných her pro PS4 a PS5, včetně oznámení nových her a novinek o indie hrách a titulech od jiných vydavatelů, které jsme viděli v létě minulého roku. Video bude mít přibližně 30 minut.

Víme, že letos od Sony vyjde Returnal (30. 4. na PS5), Ratchet & Clank: Rift Apart (11. 6. na PS5 s českými titulky) a Horizon Forbidden West pro PS5 a PS4. Velký otazník visí nad pokračováním God of War. Takzvané God of War: Ragnarok bylo v minulém roce slíbeno na letošek, ale pandemie mohla vše změnit. Šéf Sony se k novému God of War nevyjádřil.

Přečtěte si také: Za nedostatek PS5 může částečně pandemie. Kdy vyjdou pokračování Horizon a God of War?

Připomeňme, že v létě minulého roku jsme na prezentaci Sony viděli GTA 5, Gran Turismo 7, Ratchet & Clank Rift Apart, Project Athia, Returnal, Oddworld: Soulstorm, GhostWire: Tokyo, Solar Ash, Little Devil Inside, Resident Evil 8, Horizon Forbidden West, Deathloop, Pragmata, Stray, Kena a Goodbye Volcano.

I NADÁLE ÚZKÁ SPOLUPRÁCE S JAPONSKÝMI VÝVOJÁŘI

Společnost Sony bude pokračovat v podpoře japonských her pro PlayStation 5. Jim Ryan v rozhovoru pro Famitsu uvedl, že je velmi šťastný a hrdý na tituly od PlayStation Studios, včetně těch, které nebyly ještě oznámeny. Sony hodlá nadále posilovat vazby s japonskými vývojáři a vyvíjet japonské tituly pro fanoušky PlayStationu po celém světě.

Na konci loňského roku agentura Bloomberg naznačila, že Sony odsunula Japonsko na vedlejší kolej a klade větší důraz na americký trh. Ryan to odmítl.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ NOVINKY O PLAYSTATIONU

V dalších novinkách jsme přinesli první podrobnosti o nové generaci virtuální reality pro PlayStation 5. Později jste si mohli přečíst, že na PC vyjde Days Gone (HW nároky) a další její exkluzivity. K tomu bylo odloženo Gran Turismo 7 na rok 2022 a Ratchet & Clank bude v březnu/marci zdarma pro PS4 a PS5 v rámci iniciativy v boji s koronavirem. Více zde.