Potěšující zprávy. Podle nejnovějších neověřených informací má Sony překvapit a výkonnější model své konzole PlayStation 5 vybavit větším SSD a postarat se, aby PS5 Pro byla tišší. Na novou konzoli může lákat sám Hideo Kojima, tvůrce série Death Stranding.

Podle redakce Moore's Law Is Dead má být PS5 Pro vybavena SSD o velikosti 2 TB. To by byl více dvojnásobek kapacity původního modelu současné generace (825 GB, až Slim měla 1 TB). Hráči si už dlouho stěžují na málo místa na disku. Řeší to koupí dalšího SSD, který je s PS5 kompatibilní. Mimochodem, v říjnu Microsoft uvede na trh Xbox Series X s 2TB SSD v Galaxy Black Special Edition.

Podle tohoto zdroje měla Sony vyřešit i druhý problém, tedy hlučnost konzole. I když má využívat stejný napájecí konektor, tak je údajně tišší a méně se zahřívá.

Informace vycházejí z toho, že Moore's Law Is Dead měli vidět dev kit, tedy speciální verzi konzole určenou pro vývojáře. Jak jsme nedávno psali, dev kit mají mít už i menší tvůrci her, kteří o něm mluvili na Gamescomu.

Fanoušci mezitím spekulují, zda náhodou dev kit PS5 Pro není ukryt pod dekou na fotce Hidea Kojimy, který na rok 2025 chystá Death Stranding 2: On the Beach pro PS5.

K tomu je tady známý insider billbil_kun, který láká na odhalení nové verze dobře známého hardwaru. K němu má dojít v blízké budoucnosti. Novinář Jeff Grubb nedávno říkal, že Sony uvede PS5 Pro na trh v letošním roce. Také má chystat State of Play, menší prezentaci her. Jako pravděpodobné se jeví detailní představení na konci září na Tokyo Game Show 2024. Koná se od 26. do 29. 9.

Na konec je tady Rino. Ten shrnul několik zajímavostí a přidal návrh designu od billbil_kuna. Na něm vidíme konzoli bez Blu-ray mechaniky. PS5 Pro se má podobat PS5 Slim s tím, že je o něco tlustší. Sony má ke konzoli přibalit stejný DualSense. A vše oznámit nejspíš v první polovině září, tedy ještě před TGS, kde pak pravděpodobně bude více detailů.