Včera jsme vás informovali, že na Gamescomu několik vývojářů mluvilo s novináři o PlayStation 5 Pro. Výkonnější model současné generace konzole od Sony Interactive Entertainment nebyl dosud oznámen. Dokonce se před časem objevily spekulace o možném odkladu na příští rok, zejména z důvodu nedostatku her, které by prezentovaly výkon PS5 Pro. S tím ale nesouhlasí Jeff Grubb.

Novinář se v nejnovějším podcastu Game Mess Mornings vyjádřil k PlayStationu 5 Pro. Podle jeho informací Sony nadále plánuje vydání v letošním roce. Plán se neměl změnit.

Grubb dodal další věc. Slyšel o chystaném State of Play. Nikoliv PlayStation Showcase. Komornější prezentace má proběhnout do konce září. To by se shodovalo s Tokyo Game Show 2024. Na domácím veletrhu nebude Sony chybět. Už potvrdila panel s vývojáři Death Stranding 2: On the Beach. Akce se koná od 26. do 29. 9.

Grubb si však není jist, zda State of Play bude první příležitostí, kde PS5 Pro uvidíme. Nicméně datum vydání odhaduje na říjen až listopad. Cena konzole by měla být 600 až 700 dolarů. PS5 startovala za 500 dolarů.