Planet Zoo je simulátorem zoologické zahrady od vývojářů z Frontier Developments, pro kterou byla oznámena nová aktualizace s číslem 1.14. Pro tento titul je zvykem, že velká aktualizace znamená i příchod nového rozšíření a vzhledem k plánovanému datu vydání aktualizace to této teorii více než nahrává.

Update je plánován na 20. 6. 2023, což je poměrně dlouhá doba na oznámení nové verze hry. Navíc jsou v aktualizaci představeny úplně nové funkce, které většinou bývají v souladu s tématem nového dodatku.

BAREVNÉ ROZLIŠENÍ ZAMĚSTNANCŮ

Do této aktualizace nebylo možné si zvolit barvu oblečení pro své zaměstnance. Což v obzvláště návštěvnicky vytížených zoo může být trochu problém, pokud chcete mít přehled o tom, kde se váš personál právě nachází.

Barevné přizpůsobení zaměstnanců půjde řešit individuálně v kartě každého z nich, nebo globálně pro každou skupinu zaměstnanců na panelu správy zaměstnanců zoo.

PLIVÁNÍ ZVÍŘAT

Lamy a velbloudi jsou známí svým netradičním chováním, pokud se cítí v ohrožení. Jsou to mistři v plivání, což víme třeba i z Minecraftu, kdy lamí plivání pěkně bolí. Vývojáři se rozhodli toto chování přidat i zvířatům v Planet Zoo, a tak budete moci pozorovat některé druhy, které ukazují svůj názor na návštěvníky, kteří se moc lepí na ohradník vašeho výběhu.

SCÉNICKÁ KAMERA A TRASOVÁNÍ FILMOVÝCH ZÁBĚRŮ

Díky této nové vychytávce si můžete naplánovat trasu pro perfektní záběry vaší zoo. Není to funkce využitelná pro všechny hráče této hry, ale například pro tvůrce obsahu na YouTube nebo jiné platformy je to určitě perfektní nástroj. Budou moci tak svoji herní tvorbu představit úplně jiným a novým způsobem díky filmovým záběrům.

Ukázka funkce cinematické kamery

ZVÍŘATA Z VYPRAHLÝCH OBLASTÍ

Neuběhl ani den od informace o blížící se aktualizaci a vývojáři oznámili nový zvířecí balíček tzv. Animal Pack, který je tentokrát zaměřený na pouštní obyvatele naší planety. Animal Pack zpravidla obsahuje osm druhů zvířat a pouze pár prvků stavby. A jinak tomu není ani teď.

Všechny zvířecí druhy obsažené v tomto rozšíření najdete na hřebenech písečných dun, sluncem rozpálených stepích, vyprahlých planinách a nejsušších pouštích matičky Země. Těšit se můžete na velbloudy jednohrbé alias dromedáry, gazelu dama, dikobraze obecného, adaxe núbijiského, osly somálské, nosorožce dvourohé, pouštní kočky a vzácné zmije rohaté, které můžete umístit do expozic.

Dodatek se také chlubí zcela unikátními animacemi, specifické právě pro nové druhy zvířat. Jedním z nich je již zmínění plivání, které při rozrušení využívá velbloud. Držte své návštěvníky v bezpečné vzdálenosti, protože dikobraz se nebojí použít k obraně své ostré bodliny. Nová kočkovitá šelma je nejmenším druhem v Planet Zoo a předvede tak specifické kousky s kartonovými krabicemi či při škrábání objektů ve výběhu.

NESMÍ CHYBĚT NOVÝ SCÉNÁŘ

Jako každé rozšíření, i toto přináší unikátní scénář, kde se budete muset poprat s nástrahami, které vývojáři připravili. Tentokrát nás výprava zavede do Arabské pouště, kde se opět setkáme s Tiffany Summersovou, která si zase neumí poradit se správou pozemku, jež dostala od svého otce. Je přesvědčená o tom, že na něm dokáže vybudovat výbornou zoo a vaším úkolem bude ji v tom pomoct. Otevřete nový park, uspořádejte oslavu a hlavně se u toho bavte.

Aktualizace i nový balíček vycházejí současně 20. 6. 2023. Aktualizace je samozřejmě zdarma pro všechny a rozšíření pořídíte jako vždy za 9,99 €. Již nyní si ho můžete přidat do seznamu přání na Steamu. Co říkáte na novinky v aktualizaci? Využijete filmovou kameru? Těšíte se na nové druhy zvířat? Napište nám své myšlenky do komentářů!

Přečtěte si také: Vyšla očekávána strategie/simulace Manor Lords s českými titulky