Dá se již říct, že kultovní strategie Pikmin 3 je mezi námi sedm dlouhých let, ale na věčné časy jí ještě neodzvonilo. I přes slabé prodeje konzole Wii U si hry od Nintenda získaly věrnou základnu fanoušků a daří se jim nadále v podobě verzí na Switch.

Pikmin 3 je další oblíbenou značkou, která se stejně jako třeba Xenoblade Chronicles nebo Mario Kart 8 dočká verze na Switch. Pokud se vám za ta léta nějaké věci o tomto titulu přece jen vypařily z hlavy, tak Nintendo si pro vás připravilo trailer s názvem Meet the Pikmin (O Pikminech), který vám vzpomínky trochu osvěží.

Přečtěte si také: Nintendo chce hráčům přinést hry v rozlišení 4K. Umožnit to má výkonnější model Switche

Jedná se o strategickou hru, při níž v kůži vesmírného cestovatele přistáváte na planetě PNF-404 za účelem obstarání jídla pro svou hladovějící planetu. A právě pomoc malých roztomilých květinových záprdků bude klíčová na cestě napříč různorodým prostředím.

Deluxe verze obsahuje všechna předchozí DLC a dále nabízí funkce jako hraní ve dvou hráčích, nové vedlejší úkoly a kompetitivní klání v Bingu s tabulkou hráčů.

Jak to všechno vypadá v pohybu, se již můžete podívat v traileru. Pikmin 3 Deluxe vychází už 30. 10. exkluzivně na Nintendo Switch.