Několik vývojářů mělo být požádáno, aby vytvořilo/optimalizovalo své hry pro rozlišení 4K. Vše nasvědčuje příchodu Nintenda Switch Pro, který bude výkonnější než Switch a Switch Lite.

V minulosti Nintendo se svými konzolemi a handheldy cílilo na jinou skupinu hráčů než PlayStation a Xbox. Se Switchem se ale na platformu japonské společnosti dostaly vedle dětských a pohádkových her také akční střílečky, horory a hardcore tituly pro dospělé hráče, kteří touží po jiných herních zážitcích. Switch otevřel dveře novým hráčům a na prodejích je to znát.

Nintendo Switch má na kontě přes 60 milionů prodaných kusů. S nástupem nové generace konzolí PlayStation a Xbox se prohloubí mezera ve výkonu, což by hybrid konzole a handheldu z roku 2017 mohlo stavět do nevýhodné pozice. V Nintendu si jsou toho vědomi a dle všeho mají v plánu přinést hráčům výkonnější Switch, aby si hráči mohli užít hry v rozlišení 4K - v současné době je na Switchi v TV módu standard 1080p, zatímco v handheld/tablet režimu to bývá 720p.

O Switch Pro čteme už nějakou dobu. Více zdrojů potvrdilo jeho přípravu. S další zprávou přichází znovu Bloomberg. Redaktor Takashi Mochizuki se od svých zdrojů dozvěděl, že se v BigN chystají modernizovat svou konzoli a několik vývojářů třetích stran bylo požádáno, aby své hry vytvořili/optimalizovali pro rozlišení 4K.

Takzvaný Switch Pro má vyjít v roce 2021, tedy čtyři roky po vydání původního Switche. Továrny Nintenda mají nyní pracovat na 120 procent, aby bylo možné do konce aktuálního fiskálního roku dodat do obchodů po celém světě 30 milionů kusů Switche. Nintendo hodlá prodat další desítky milionů kusů své konzole/handheldu a poté uvést na trh výkonnější model.

Příchodu nového Switche nasvědčují i kroky Nintenda. Letošní rok uzavřou tituly Pikmin 3 Deluxe, Super Mario 3D All-Stars a včera oznámený Hyrule Warriors: Age of Calamity, který je prequelem skvělé akční adventury The Legend of Zelda: Breath of the Wild z roku 2017. Příští rok by Nintendo hráče mohlo potěšit hrami jako The Legend of Zelda Breath of the Wild 2 a Bayonetta 3. Na obě hráči dlouho čekají a jisté jsou velké prodeje. O to větší by mohl být zájem o Switch Pro.