Watch Dogs Legion se snaží se sérií Watch Dogs dělat něco vcelku unikátního. Vlastně i s celým konceptem her v otevřeném světě. Místo jednoho daného protagonisty můžeme ovládat v podstatě kohokoliv chceme. Za předpokladu, že splníme jejich mise a povede se nám je rekrutovat do DedSecu.

S tím se pojí i mechanika permanentní smrti, kterou jsme mohli vidět na loňské E3. Smrt je ve Watch Dogs Legion permanentní. Nehrozí žádné načtení uložené pozice. Když se vám navíc povede zabít (případně uvěznit nebo poslat do nemocnice) všechny postavy, hra permanentně skončí a musíte začít od znovu. Naštěstí je právě ta část se smrtí volitelná, jak jsme se dozvěděli na nedávném AMA s Clintem Hockingem, kreativním ředitelem hry. Který zároveň potvrdil, že až na několik případů nebudeme muset s ostatními postavami hrát a můžeme zůstat u té jedné, která se nám líbí.

Permanentní smrt je možnost v hlavní nabídce, takže s ní hrát nemusíte. Tak či onak, můžete si zvolit používat jenom jednu postavu v průběhu celé hry. Dokud není ta postava zatčená nebo v nemocnici (nebo mrtvá), můžete ji používat - až na několik případů, kde potřebujete někoho konkrétního - celou dobu,odpověděl na dotaz.

V jiné odpovědi jsme se naopak dozvěděli, že permanentní smrt nebude fungovat v případě online multiplayeru.

[...] není každopádně součástí multiplayeru, protože jsme už v raných fázích testování zjistili, že je tu až moc velká možnost pro griefing a náhody, které na zábavnosti nepřidávaly.

Z dalších zajímavých odpovědí jsme se například dozvěděli, že je ve hře několik postav se vzácnými nebo neobvyklými schopnostmi. Dokonce byl dán i jeden příklad zcela unikátní dovednosti v podobě možnosti vyvolat a ovládat roj robotických včel. Tuhle možnost má mít podle všeho jenom jeden určitý typ postav.

Watch Dogs Legion vychází 29. 10. letošního roku na PC, PS4 a Xbox One i s bezplatným vylepšením pro PlayStation 5 a Xbox Series X.