Společnost Wargaming, tvůrci a vydavatel bezplatného námořního bitevního simulátoru World of Warships, se podělila o další podrobnosti ohledně spolupráce s ikonickým Pepkem námořníkem od King Feature.

Ve hře začala limitovaná série tematického obsahu, která bude probíhat po celý červen během Světového měsíce oceánů. Netypická spolupráce je navázána na charitativní organizaci na ochranu moří Force Blue, která spojuje komunitu veteránů speciálních operací se světem mořské vědy a ochrany přírody.

Na podporu úsilí Force Blue věnuje Wargaming této organizaci dar ve výši 50 000 dolarů. Kromě tohoto daru bude po skončení kampaně na podporu charitativní organizace rozděleno také 10 % z čistého příjmu z prodeje předmětů Popeye.

Balíček Popeye Charity Bundle ve World of Warships, který je v prodeji od 1. 6., obsahuje dva velitele, Pepka a Bluta, vybavené unikátními hlasovými projevy, a také dvě vlajky a jedinečnou kamufláž pro loď USS Colorado Tier VII.

Vedle toho poběží v průběhu června až do 30. 6. ve hře World of Warships také speciální řetězec misí „Zachraňte oceán“ vybavený týdenními sprinty a tematickým kontejnerem zdarma, který čeká na konci.

Navazuje to na poslední aktualizaci obsahu World of Warships, která byla spuštěna 24. 5. a přinesla do hry evropské torpédoborce v předběžném přístupu, vydání panamerických křižníků a bojový režim Konvoj.