Majitelé počítačů se musí připravit na to, že Sony bude vyžadovat, aby se zaregistrovali do PlayStation Network a propojili své účty. Tímto způsobem chce japonská společnost budovat silnou komunitu. Povinnost mít PSN účet umožní japonské společnosti úderněji banovat podvodníky a chránit ty, co hrají podle pravidel. Stejně tak bude možné se proti zákazu odvolat.

Jako první tato podmínka bude u úspěšné kooperativní střílečky Helldivers 2, kde dosud bylo vytvoření PSN účtu volitelné. Noví hráči budou muset mít PSN účet od 6. 5. 2024 propojen se Steamem. Současní členové komunity Helldivers 2 začnou varování dostávat od 30. 5. a účet PSN budou muset mít do 4. 6. 2024.

„Propojení s účtem hraje klíčovou roli při ochraně našich hráčů a zachování bezpečnostních hodnot, které udržují hry PlayStation a PlayStation Studios,“ stojí ve zprávě. Společnost si uvědomuje, že mnohým se nutnost propojit účty nemusí líbit. To se potvrdilo, komunita Steamu toto rozhodnutí nechápe a kritizuje.

Vytvoření PSN účtu je jednoduché. Návod v češtině najdete tady.

Nedávno bylo oznámeno, že Sony na počítače přináší trofeje z PlayStationu. První hrou obsahující trofeje na PC bude Ghost of Tsushima Director’s Cut.