Netypická a náročná hororová adventura Pathologic bude mít třetí díl, který se na události smrtelné epidemie v malém městečku podívá jinýma očima.

Původní Pathologic vyprávěl tři příběhy ze tří velmi odlišných pohledů. Ve druhém díle se hráči pokusili městečko zachránit jako místní léčitel. Tentokrát se dostanou do role mládence Daniila Dankovského, lékaře posedlého touhou porazit smrt.

Daniil přijíždí do městečka na pozvání již zesnulého Isidora Barakha (jeho syn byl hlavním hrdinou Pathologic 2). Daniil se musí zorientovat v rozplétající se záhadě, prozkoumat rozpadající se město na pokraji kolapsu a léčit pacienty, včetně jejich diagnostiky. Tím se hráči více ponoří do role lékaře, budou používat mikroskop a zkoumat patogeny pro záchranu pacientů a boj s neúprosnou nemocí.

Navzdory tomu budete mít stále pouze 12 virtuálních dní na to, abyste vše vyřešili a zachránili místní obyvatele. Oproti předchozím dílům budete mít tentokrát v rukou mocný nástroj, dokážete cestovat v čase a tím měnit průběh klíčových událostí ve svůj prospěch.

Nezapomeňte, že každá volba má svou váhu a důvěra je luxus, který si nemůžete dovolit. Čeká vás strašidelná atmosféra a situace, které rozhodně nečekáte. Je pouze na vás, jak tenhle nelineární příběh dopadne. Záleží na tom, zda se vám podaří překonat epidemii a kolik životů (včetně vlastního) cestou zachráníte.

Pokud patříte mezi ty, co podpořili vznik Pathologic 2 na Kickstarteru, tak budete mít Pathologic 3 zdarma. Hra vyjde v roce 2025 pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.