First-person střílečka GoldenEye 007 z roku 1997 pro Nintendo 64 od studia Rare je považována za kultovní hru. Není divu, že spekulacím a náznakům se dostává větší pozornosti. Remake/remaster pro moderní platformy by chtěl zkrátka každý.

Oficiální oznámení projektu není daleko. Tuhle větu jsme v poslední době slyšeli od různých insiderů. Teď už ale možná víme, proč jsme se ještě nedočkali. Představení návratu bondovky mělo být odloženo na neurčito kvůli ruské invazi na Ukrajinu. Novinář Jeff Grubb konkrétně napsal, že oznámení je v limbu.

V dřívějším příspěvku Grubb psal o odkladu vydání kvůli přítomnosti Sovětského svazu v příběhu GoldenEye 007. Pokud byste zrovna jemu nevěřili, tak i zdroje britského Eurogameru potvrzují, že oznámení je v nedohledu.

Další podrobnosti ani jeden zdroj nepřidal. Dříve se mluvilo o vydání na PC, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch. Podle dřívějších interních plánů mělo být vydání směřováno na letošní rok.

Pokud jste si vzpomněli, že jste GoldenEye 007 hráli na jiné platformě, tak je to možné. V roce 2010 na Wii U a Nintendo DS vyšel remake. Ten se o další rok později dostal na Xbox 360 a PlayStation 3, kde se prodával s podtitulem Reloaded.

Remake mělo na starost studio Eurocom (DS verzi zase n-Space). Původní autoři z Rare k vývoji přiznáni nebyli. Teď, po letech taškařit s licencí, se ale chtějí vrátit a přinést nám svou moderní verzi původní hry z roku 1997.