V Nightdive Studios se rozhodli probudit k životu další klasiku. V roce 2021 vyjde na PC (Steam a GOG), PS4, Xbox One a Nintendo Switch remaster akční adventury Shadow Man, která původně spatřila světlo světa v roce 1999. PC verze byla v původní podobě znovu vydaná před šesti lety.

Nightdive Studios na remasteru pracují ve spolupráci s Valiant Entertainment, kteří stojí za komiksech Shadow Mana. Jejich cílem je nabídnout tuhle akční adventuru dnešní generaci hráčů s prvky, které očekávají od moderního titulu. Současně si ale Shadow Man zachová vlastnosti, díky nimž je superhrdina i původní hra nezapomenutelnou klasikou. To vše za pomoci patentovaného KEX enginu, který dobře posloužil u System Shock: Enhanced Edition, Turok, Turok 2: Seeds of Evil, Blood: Fresh Supply a Forsaken Remastered.

Remasterovaná verze bude mít podporu rozlišení 4K pro širokoúhlé obrazovky, dynamické mapování stínů, dynamické nasvícení, antialiasing a další efekty, vylepšenou grafiku a zvuk, podporu HDR a navíc bude zahrnut i obsah, který v původní hře chyběl.

Shadow Man je superhrdina, který chrání lidstvo před zlověstnými démony, které pronásleduje od Liveside po Deadside s cílem zastavit apokalypsu a zachránit svou duši. Podíváte se na místa jako jsou bažiny v Louisianě, Tenement muzeum v New Yorku nebo věznice, kde budete rozplétat zločiny.

První obrázky dokazují, že nepůjde o žádnou revoluci. Je nutné si uvědomit, že Shadow Man se vrací jako remaster a ne jako remake. Původní hra vyšla v roce 1999 od Acclaim Studio na PC, PlayStation, Nintendo 64 a Dreamcast. V roce 2014 byla do prodeje uvedena původní PC verze, která se i dnes prodává na Steamu.