Jak se očekávalo, tak se také stalo. V kompetitivní střílečce Overwatch začal každoroční event Archives, mezi jehož hlavní přednosti patří kooperativní příběhové mise, které si můžete až s dalšími třemi kamarády zahrát po dobu jeho trvání.

Letos, jak už Blizzard oznámil před delší dobou, jsme se nové mise nedočkali a vystačit si musíme se třemi, které jsme dostali už v minulých ročnících. Konkrétně Uprising, Retribution a Storm Rising. Naštěstí ale vývojáři přišli alespoň s něčím, co celý event oživuje. Každá z misí má k dispozici dvě speciální výzvy, které jejich průběh nebo hratelnost nějakým způsobem mění (a ztěžují). Prozatím jsou dostupné dvě výzvy pouze pro první misi - ty další se odemknou v následujících týdnech. Můžete tedy Uprising hrát ve standardním příběhovém režimu, se všemi hrdiny nebo v Challenge Missions, a to konkrétně Molten Cores, kde se z nepřátel po smrti stane hromádka lávového neštěstí, a Glass Cannon, kde mají hráči méně zdraví, ale zato dávají větší poškození. Za splnění těchto výzev získáte spreje. Ostatní výzvy budou zase na jiný způsob.

V celém eventu samozřejmě klasicky nechybí ani kosmetické předměty. Jedná se o pět nových legendárních skinů, tři epické skiny dostupné jednotlivě každý týden v rámci výzvy (9 výher), jeden emote (pro Brigitte), tři victory poses, voice lines pro vybrané hrdiny, spreje a dvě highlight intra (pro Sombru a Sigmu).

Letošní Archives event potrvá od dnešního dne až do 2. 4., tedy přesně tři týdny.