Společnost Blizzard nám představila svoji novou kuchařku z jejich veleúspěšné hry Overwatch. No dobře, vím co si říkáte, není tady těch kuchařek ze světa her a filmů už nějak moc? Možná ano, ale proč tomu nedat šanci. Přeci jen se jich v poslední době i několik povedlo. Mezi příklady úspěšných kuchařek, které hledaly svoji inspiraci v herním průmyslu, můžeme například zařadit:

  • World of Warcraft kuchařku, která se dostala dokonce i k nám v českém překladu a vydala jí společnost Blizzard stejně jako naší připravovanou Overwatch kuchařku

  • Elder Scrolls: Cookbook, která slavila velký úspěch na poli hráčů hlavně v zahraničí, jelikož k nám se dostala jen v originálním znění, ale kdo by si nechtěl upéct Sweet rolls ze Skyrimu, že?

  • Hostina ledu a ohně... No dobře, je to takový malý podvod, není to z herního průmyslu, ale i tak se inspirovala úspěšným seriálem Hra o trůny a lidé si jí hned oblíbili

A našlo by se jich mnohem víc, ale nás teď zajímá naše kuchařka ze světa Overwatche. V knížce najdeme jak klasická jídla, dezerty a jiné sladkosti, tak i různé druhy nápojů. Každý hrdina si tady najde něco svého. Ať už to bude tradiční jídlo, na kterém vyrůstal Hanzo se svým bratrem, nebo zmrzlinový pohár, co má připomínat Orisu. Nouze nebude ani o vegetariánské pokrmy. Zkrátka každý si zde najde to své. 

O kvalitu jídel se bát nemusíme, neboť autorem knížky je Chelsea Monroe-Cassel, který stojí snad za každou kuchařkou, která si právě z her a filmů bere inspiraci. Vlastně je autorem i všech tří výše zmiňovaných kuchařek, takže v tomto oboru rozhodně není nováčkem.

Knížku je již nyní možné přeobjednat na Amazonu za 31 dolarů v anglickém jazyce. Oficiální vydání má na 1. října.

Zda se kuchařka podívá i k nám s překladem, zatím není známo, ale na škodu by to nebylo, i když s mým kuchařským talentem si možná udělám tak jedině nějakou tu limonádu.