I když Blizzard dávno pracuje na Overwatch 2, nepřestává se starat ani o první díl, který podle nového videa vývojářů čeká spousta výrazných změn zajišťující svěžejší dojem z hry. Osobně si sice myslím, že je hra už svěžejší než jakákoliv mentolová žvýkačka, ale pokud si to vývojáři opravdu přejí, jsem častějším změnám a rozmanitější hratelnosti jako fanoušek Overwatche plně otevřen. Pojďme se na to podívat!

Největší a zároveň nejzajímavější změnou by mělo být zavedení nového Experimentálního režimu, což je vlastně taková obdoba staršího PTR (Public Test Realm). Zjednodušeně v něm vývojáři můžou testovat hlavní změny hry. Od PTR je zde ovšem jeden obrovský rozdíl. Tento Experimentální režim bude k dispozici nejen na PC, ale i na všech ostatních platformách. Blizzard ještě zdůraznil, že se změny zavedené v Experimentální režimu nemusí vždy nutně dostat do klasických herních režimů.

Druhou velkou změnou by měl být nový systém s názvem Hero Pools. Ten každý den v kompetitivních zápasech zablokuje určité hrdiny, aby byla hratelnost vždy trochu jiná a docílilo se větší hrdinské rozmanitosti. Jednotlivé hrdiny nebude deaktivovávat náhodně počítač, nýbrž samotný designérský tým Blizzardu. Arkádové a rychlé zápasy podle všeho tento nový systém využívat nebudou. V budoucnu se však může objevit v Overwatch League.

Vice informací o změnách v Overwatchi najdete výše ve zmiňovaném videu vývojářů, kde jsou detailně popsány. A pokud vás na začátku zaujal Overwatch 2, určitě si přečtěte nějaký z našich starších článků, ve kterých se o pokračování této úžasné střílečky z pohledu první osoby dozvíte všechno, co potřebujete vědět.