Špatná grafika a technická stránka, jen dva typy závodů a podivné zvuky vozidel. To byly mé hlavní výtky směrem k off-road simulaci Overpass. Líbila se mi fyzika, náročnost strmých a kamenitých tratí, originalita a split-screen. Po třech letech oznamuje společnost Nacon druhý díl, u něhož láká na větší autentičnost a větší výzvu.

Vývoj už nemá na starost studio Zordix Racing, nýbrž autoři Hunt Simulatoru 2, Truck Racingu a nejrůznějších dětských titulů ze studia Neopica. Ti mají využít možnosti moderního Unreal Enginu 5 a zpětnou vazbu hráčů z prvního dílu.

„Hráči se zúčastní závodů na extrémních tratích za volantem výkonných a oficiálně licencovaných čtyřkolek a UTV,“ uvádí tisková zpráva. Zmíněno je 37 vozidel ve 3 různých kategoriích, 5 prostředí, 31 okruhů a několik závodních režimů, včetně mnohem hlubší kariéry.

„Usilovně pracujeme na fyzice terénu, chování vozidel a autentických pocitů z tohoto velmi technického sportu,“ řekl Peter Vermeulen, výkonný ředitel v Neopica.

V prvním traileru můžeme vidět SSV od firem jako Polaris a Yamaha. Vypadá to, že je větší důraz kladen na závodění na okruzích „od dveří ke dveřím“, jako tomu bylo například v MX vs ATV Legends. Video končí něčím, co vypadá jako extrémní truck, což připomíná akce Pathfinder v DiRT 5 a skutečné eventy King of the Hammers.

Overpass 2 vyjde 19. 10. letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.