Velmi časté odklady v herním průmyslu se zjevně nevyhýbají ani mobilním titulům, případně mobilním titulům, které míří i na Nintendo Switch. Dokazuje to multiplayerová free-to-play akce Star Wars: Hunters od studia NaturalMotion Games a společnosti Zynga. Ta totiž nedávno oznámila, že ostrý start hry po celém světě byl odsunut na rok 2023. Původně jsme se přitom soubojů v arénách na planetě Vespaara měli dočkat už loni.

V některých regionech je Star Wars: Hunters k dispozici už nyní, avšak pouze v rámci tzv. soft launche. Nově nás přitom vývojáři ujistili, že ti, kteří už hrají, se mohou těšit na další obsahové aktualizace, které budou pravidelně vycházet až do doby, kdy bude projekt připravený na plnohodnotný start po celém světě, aby si jej mohl stáhnout každý zájemce bez ohledu na to, kde žije. Nejbližší update dorazí během následujících několika týdnů.

Oficiální důvod odkladu ostrého startu každopádně nijak nevyčnívá z řady ostatních odkladů, na které v poslední době napříč průmyslem došlo. Autoři se chtějí postarat o to, aby mohli hráčům nabídnout kompetitivní titul, jenž nás bude bavit řadu let, a navíc dbají na vysoká očekávání fanoušků Star Wars i samotných vývojářů. Což nejspíš v praxi znamená, že zpětná vazba ze soft launche není nejrůžovější, ale to je samozřejmě jen čirá spekulace.

Nezapomínejme však na to, že díky průs... chceme říct titulům typu Diablo Immortal je nyní monetizace na mobilním trhu ostře sledovaným tématem. A už první ukázky ze Star Wars: Hunters a jeho menu naznačovaly, že se v tomto směru nikdo nechtěl od začátku držet příliš zkrátka. Ať už je ale reálný důvod odkladu jakýkoliv, nyní platí, že Star Wars: Hunters bude k dispozici po celém světě během roku 2023, a to ve verzi pro iOS, Android a Switch.