Téměř každou novodobou Star Wars hru potkal nebo nepochybně ještě potká nějaký ten odklad data vydání. Třeba nedávno se začalo hovořit o odkladu Star Wars Outlaws od Ubisoftu. Primárně mobilní multiplayerová free-to-play hříčka Star Wars: Hunters je ale v tomto ohledu vyloženým rekordmanem. Projekt vývojářského studia NaturalMotion Games a společnosti Zynga, který míří na Nintendo Switch, Android a iOS, měl původně celosvětově vyjít v roce 2021, v němž byl titul oficiálně odhalen. Pak ale došlo k odkladu na rok 2022. Potom k odkladu na rok 2023. A teď tu máme oznámení odkladu na rok 2024.

Star Wars: Hunters si na mobilech mohou zásluhou tzv. soft launche už nějakou dobu zahrát hráči v mnoha zemích. V nemalé části zemí a regionů, mezi něž patří i Česká republika a Slovensko, si ale stále není možné jen tak otevřít obchod Google Play a hru si stáhnout. Přesto se zdá, že základní hra už je dávno hotová, navíc ji tvůrci s určitou pravidelností zásobují novým obsahem, který už možná při globálním startu nebude k dispozici. Na ukázky nejnovějšího obsahu se můžete podívat ve videích níže.

Komunita okolo Star Wars: Hunters je tudíž z dalšího odkladu zmatená. Ve zprávě zveřejněné na sociálních sítích se každopádně dočteme, že k odkladu došlo - jak jinak - ve snaze nabídnout hráčům co nejkvalitnější zážitek. Vývojáři chtějí před globálním startem hry dokončit a implementovat několik vzrušujících novinek, mezi něž patří Ranked mód či aktualizace klíčových herních mechanik.

Protože se jedná o mobilní free-to-play záležitost, nepochybně si tvůrci pohrají i s monetizací, i když o tom se v oznámení odkladu samozřejmě nepíše. Na možnost zjistit, zda mohou být změny k lepšímu, si nicméně budeme muset ještě počkat. Musíme se ale ptát, zda bude mít ještě někdo po tolika odkladech o Star Wars: Hunters zájem. V tuto chvíli je docela dobře možné, že se příští rok touto dobou na Twitteru objeví oznámení odkladu ostrého startu na rok 2025. I když šance, že bude za rok Twitter ještě existovat, jsou aktuálně zhruba stejně velké jako šance na plnohodnotné vydání Star Wars: Hunters v rozumném termínu.