Každý týden čteme informace o propouštění ve videoherním světě. Navzdory tomu Infinity Ward otevírá letos už druhé nové studio. Na začátku letošního roku byly otevřeny kanceláře v Barceloně, nyní v Austinu v Texasu. Noví zaměstnanci se budou podílet na sérii Call of Duty.

„Budete pracovat na vytváření nových a inovativních zážitků pro Call of Duty a vytvářet nejmodernější technologie, které je budou pohánět,“ je uvedeno v inzerátu. Do Austinu se shánějí lidí, co se vyznají v uživatelském rozhraní i designu.

Naproti tomu ve Španělsku se zaměřují výhradně na uměleckou tvorbu. Kromě toho Infinity Ward působí v Polsku a Mexiku. Firma byla založena v Kalifornii v roce 2002 Grantem Collierem, Jasonem Westem a Vince Zampellou ve spolupráci s Activisionem. Studio je podepsáno za Call of Duty. Od té doby se ale hodně změnilo a West ani Zampella už v něm nepracují. V roce 2010 za podpory Electronic Arts založili Respawn Entertainment (Titanfall, Apex Lefends, Star Wars Jedi) a Zampella nyní dohlíží také na Battlefield.