PETA, největší nezisková organizace bojující za práva zvířat na světě, si všimla vydání akční adventury God of War Ragnarök a nelíbí se jí násilí na zvířatech. I když v tomto případě jde o mýtické bestie. Přesto organizace po studiu Sony Santa Monica chce, aby vývojáři do hry přidali speciální režim, v němž bude vynecháno násilí na zvířatech.

PETA mód by fungoval tak, že by Kratos ušetřil životy zvířat, která na své cestě napříč devíti říšemi potká. Organizace v twitterovém příspěvku upozorňuje zejména na obřího vlka Garma, s nímž musí Kratos bojovat.

„Tento pes byl po staletí přivázán na řetězu v chladu,“ uvádí PETA ve videu. „Kratos a Atreus ho najdou v hrozných podmínkách, jak bojuje v mrazivé pustině bez jakéhokoli přístřeší. Žádné jídlo (kromě Kratose) a žádná voda v okolí. Všichni psi si zaslouží milující domov a teplý gauč, i když jsou 20 metrů vysocí. Když je zima tobě, je zima i jim.“

Je nepravděpodobné, že by PETA režim pro God of War Ragnarök vznikl. PETA ale na sebe opět upozornila a stejně tak upozornila veřejnost na opuštěná zvířata ve skutečném světě, která jsou ponechána svému osudu, nehledě na to, jaké počasí venku panuje.

Dříve PETA požadovala odstranění brutálních kohoutích zápasů z Far Cry 6.