Čínští hráči si mohou užívat demoverzi Black Myth: Wukong. My ostatní jim můžeme závidět, sledovat nové gameplay záběry a prohlížet nové screenshoty z tohoto zajímavého akčního RPG, které je inspirováno čínskou mytologií a tamním románem Putování na západ (u nás Opičí král). Má jít o první AAA titul vytvořený v Číně.

Demo obsahuje tři nebezpečné bosse. Dva jsou součástí příběhu a na třetího mohou hráči narazit při průzkumu prostředí. Prvním bossem je humanoidní monstrum v podobě tygra, které disponuje silnými útoky zblízka. Druhým je gigantický, ale mrštný kostlivý démon, jehož zabití zbarví oblohu do ruda a způsobí, že z ní bude pršet krev. Tajným bossem je humanoidní monstrum připomínající škorpióna. Je to velmi agresivní protivník, který je hrozně hbitý a má dlouhý ocas se žihadlem na jeho konci.

Stejní nepřátelé jsou vidět i na nových obrázcích tohoto ambiciózního čínského počinu, jenž je vytvářen v Unreal Enginu 5. Hlavním hrdinou je Sun Wu-kchung, Opičí král, mnich a válečník využívající výsuvnou zlatou hůl, magii a další zbraně. Disponuje také třemi bojovými postoji a kombinuje lehké a těžké útoky. Oblasti jsou částečně otevřené s více cestami.

Black Myth: Wukong má vyjít v létě roku 2024 na PC a současnou generaci konzolí. Více se dozvíme v úterý večer, kdy se hra ukáže na Opening Night Live v rámci Gamescomu.