Kontroverzí spojených s Assassin’s Creed Shadows jen přibývá. Nedávno jsme psali o petici, která volá po zrušení hry, dnes vás budeme informovat o dalším přešlapu Ubisoftu. Skupina dobrovolníků předvádějících rekonstrukce historických bitev Sekigahara Teppo-tai si všimla, že na jednom z oficiálních koncept artů se nachází jejich vlajka. Ubisoft je o povolení nežádal. O problému informoval server Automaton.

Skupina se tedy ozvala Ubisoftu. „Dostali jsme možnost omluvit se jim a oni naši omluvu přijali,“ píše Ubisoft Japan na X v hrubém překladu. Koncept art už nebudou dále používat a šířit. „Až na jeho použití v artbooku sběratelské edice,“ dodává Ubisoft.

O několik dní později se ozval vedoucí Sekigahara Teppo-tai s tím, že požadují vyjmutí obrazu z artbooku a že s touto záležitostí znovu kontaktoval Ubisoft. V době psaní článku se Ubisoft zpátky nevyjádřil.

Celá situace má ještě jeden rozměr. Název Sekigahara Teppo-tai by se dal přeložit jako Sekigaharská střelecká četa. Přímo odkazují na bitvu o Sekigaharu, jejichž rekonstrukci se skupina věnuje. No a ta se stala v roce 1600, tedy 21 let po událostech Assassin’s Creed Shadows.

Sekigahara Teppo-tai se ale moc nezajímá o historické nepřesnosti, akceptují, že hra je fikce. Co jim vadí, je krádež designu vlajky, který patří rekonstruktérům.

Assassin’s Creed Shadows vychází 15. listopadu/novembera na současnou generaci konzolí a PC. Cena sběratelské edice, kde bude zmíněný artbook, se na českém trhu pohybuje kolem 7000 Kč.