Studio Gunzilla Games se netají velkými ambicemi při vytváření AAA projektu, na kterém spolupracuje režisér District 9 Neill Blomkamp a autor Altered Carbon (Půjčovna masa) Richard K. Morgan. Do dnešního dne jsme věděli, že jde o ambiciózní next-gen střílečku. Dnes tvůrci představili Off The Grid.

Off The Grid je battle royale střílečka z pohledu třetí osoby, zasazena je do dystopické budoucnosti ve stylu kyberpunku a je vytvářena s velkým důrazem na rozvoj příběhu. Ten má být drsný a rozhodnutí budou mít vliv na všechny hráče na mapě.

Na jedné mapě bude moci soupeřit 150 hráčů. Ohrožovat je budou nejen jiní hráči, ale také umělá inteligence. Hráči budou vyrábět předměty, upravovat je a obchodovat s nimi.

„Máme ambici nejen vytvořit Battle Royale 2.0 přidáním hlubokého hráčského postupu, ale také vybudovat vyvíjející se svět, který je navržen tak, aby si žil vlastním životem a měnil se nečekaným způsobem pokaždé, když se hráč znovu zapojí do hry,“ řekl Blomkamp.

„Díky inovativnímu přístupu k průběhu základní relace Battle Royale a hlubokému příběhovému zážitku přidáváme každému prvku hry smysl a umožňujeme hráčům opakovaně navštěvovat svět OTG, kde je vždy něco nového k nalezení a prozkoumání a pro nás k rozšíření.“

Režisér filmů District 9 a Elysium dohlíží na hru, ve které mají hráči možnost zapojit se rovnou do tradiční battle royale bitvy, kde vyhrává poslední hráč. V těchto zápasech budou výzvy nebo mise, které podporují frakční cíle.

Kromě battle royale bitvy si ale můžete vybrat příběh a ponořit se do příběhových misí, téměř jako v singleplayerové příběhové kampani. Klíčovým pilířem je vyprávění z různých úhlů pohledu. Díky tomu všemu se má jednat o battle royale 2.0.

Svou vytvořenou postavu přiřadíte k jedné ze tří frakcí. Jejich identitu ani záměry dosud neznáme, víme ale, že bojují o vesmírný výtah umístěný na ostrově. Výtah vede k asteroidu, který se těží a má obrovskou cenu. Není divu, že výtah přitahuje pozornost nejrůznějších zájemců z celého světa.

Zatím je otázkou, zda budeme možné později vyměnit stranu, tedy přidat se k jiné frakci. Stejně tak si musíme počkat na informace o tom, jak přesně budou volby hráčů ovlivňovat svět a jak bude příběh vyprávěn.

Pokud vám to přijde na neznámé studio jako hodně ambiciózní projekt, tak ho vedou zkušení vývojáři. Gunzilla Games má sídlo v německém Frankfurtu a kanceláře v Kyjevě i Los Angeles. Firma byla založena v roce 2020 na Ukrajině podnikateli Vladyslavem Korolevem a Alexanderem Zollem, jde o bývalé členy Cryteku.

S dalšími členy týmu mají za sebou vývoj technologie CryEngine a hry jako Far Cry, Crysis, Assassin’s Creed, The Division, Need for Speed nebo NHL.

Off The Grid se chystá pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S, vyjít by měl už v roce 2023.