Dnes ráno byl oznámen odklad Kingdom Come: Deliverance 2. Husitské akční RPG od českého studia Warhorse nevyjde do konce letošního roku, ale až 11. února/februára toho nadcházejícího. Podle Daniela Vávry to má své dobré důvody.

Kreativní ředitel Warhorse Studios se k odkladu očekávané hry vyjádřil na svém facebookovém profilu. Prozradil, že teď hraje Kingdom Come: Deliverance 2 dvanáct hodin denně.

„Nevycházím z domu, nejel jsem na dovolenou a nutno říct, že ji hraju v takových maratonech i proto, že mě opravdu baví a nemohl jsem se od ní (konečně) odtrhnout. Jakože fakt,“ zvyšuje Vávra očekávání.

„Na druhou stranu samozřejmě nacházím MILION věcí, které je stále potřeba ladit, vylepšovat, opravovat. A je opravdu pekelná práce to všechno zaznamenávat, analyzovat, vymýšlet co s tím a posílat dál...“ dodal.

Z jeho komentáře vychází, že Kingdom Come: Deliverance 2 potřebuje ještě péči. Jak víme, titul je už nějakou dobu po vývojové stránce hotov a probíhá oprava chyb/problémů a ladění celkového výkonu. Podrobnosti ale chybí.

Navzdory odkladu budou příští týden zveřejněny první záběry z hraní. Také se můžete těšit na naše dojmy z hraní. Více o harmonogramu tady.

Kingdom Come: Deliverance 2 bude mít český dabing na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S.