Na internetu se od včerejška objevují nové informace z uniklých dokumentů z procesu FTC vs. Microsoft. Většina z nich se točí kolem dříve zveřejněných informací, ale je tady několik nových zajímavostí.

V dokumentech se uvádí Xbox Series X bez Blu-ray mechaniky. Microsoft ale nemá v plánu ze současného modelu jen vyndat mechaniku. Místo toho Project Brooklin bude mít zcela odlišný design, interní SSD o kapacitě 2 TB (oproti 1 TB) a nový Xbox ovladač.

Nový Xbox Series X přinese také rychlejší Wi-Fi (podpora Wi-Fi 6E), sníženou spotřebu zdroje o 15 %, nový režimech nízké spotřeby energie (sníží spotřebu o 20 % oproti tomu stávajícímu) a Bluetooth 5.1 pro lepší zážitek z příslušenství. Na návrhu vzhledu si můžeme všimnout také předního portu USB-C, například pro napájení nového ovladače.

Nový ovladač Microsoft popisuje jako více pohlcující a dal mu kódové označení Sebille. Pochlubí se akcelerometrem pro podporu gyroskopu. A jak vidíte, má dvoubarevné barevné schéma a bude podporovat přímé připojení ke cloudu. Microsoft uvádí rovněž přesnou haptickou zpětnou vazbu. Takže haptické vibrace. Dále tišší tlačítka a páčky, dobíjecí a vyměnitelnou baterii, modulární páčky a možnost probudit ovladač pouhým zvednutím.

Konzole by měla vyjít v roce 2024, pravděpodobně v listopadu, za cenu 499 dolarů. V dokumentu se vůbec nemluví o výkonnější verzi konzole. Ostatně i zástupci Microsoftu dříve uvedli, že Xbox Series S je nová generace konzole a Xbox Series X výkonnější verze. Pokud Sony opravdu chystá PlayStation 5 Pro, jak se dlouho spekuluje, mohla by japonská korporace mít náskok.