Prezident společnosti Oddworld Inhabitants Lorne Lanning nám přišel na internetovou prezentaci od Sony opět připomenout pokračování příběhu mudokona Abeho. Oddworld: Soulstorm se k nám blíží stejně jako nové konzole a je zřejmé, že funkce a síla PlayStationu 5 bude pro tuhle hru klíčová. Tato 2,9D plošinovka, jak ji autoři sami nazývají, totiž má být ve všech směrech mnohem větší a brutálnější než kterýkoliv její předchůdce. 

Abe si možná myslel, že jeho úkol je u konce, ale všechno je jinak. Na světě je totiž mnoho dalších společníků jeho druhu, které je potřeba vysvobodit z otroctví. Tentokrát však bude muset být tento hrdina mnohem vynalézavější, jelikož pouhé prdy a klasické “Follow me!” již údajně nebude stačit. Abe nově bude muset využívat i to, co mu jeho okolí nabídne a vytvořit si tak předměty nezbytné ke zdárnému postupu. Dále už je však na hráči, aby dokázal zachránit všechny členy jeho druhu, či je pro dobro ostatních nechá obětovat. 

Přečtěte si také: Akční RPG ze světa Harryho Pottera oficiálně představeno

Tato hra má údajně plně využívat veškerých vymožeností nové konzole i jejího příslušenství. 3D zvuk systému PS5 nás má postavit do středu dění, jako byschom byli hned vedle Abeho a pomáhali mu a jeho kolegům v útěku. Ovladač DualSense nám zase umožní zažít bušení srdce Abeho, když se snaží zachránit své následovníky.

Hra vychází s časovou exkluzivitou na konzole PlayStation 4 a PlayStation 5. Později si ji budete moci zahrát i na vašem PC