Předposlední srpnový víkend je ve znamení veřejné bety Marvel's Avengers. Po třech fázích se konečně dostává na všechny zájemce, kteří prahnou po tom si vyzkoušet nadcházející superhrdinskou akční adventuru od tvůrců série Tomb Raider.

Od pátečního večera do nedělního večera se otevřenou brány do bety na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One. K vyzkoušení je prolog celého příběhu, dvě další příběhové mise pro jednoho hráče a kooperace až pro čtyři hráče. To vše za doprovodu českých titulků.

Oproti předešlým testům vyřešili vývojáři několik problémů s optimalizací a chybami, včetně těch, které se objevovaly u PC verze.

OBSAH BETY

Vyzkoušet si můžete prolog celého příběhu. Konkrétně sekvenci na Golden Gate Bridge, kterou jsme mohli vidět už v minulém roce. Tahle část hry má zhruba 25 minut a seznámí vás se základy herní náplně a různorodým stylem jednotlivých hrdinů.

Jakmile tento úkol dokončíte, odemknou se další dvě příběhové mise pro jednoho hráče. V nich budete hrát za Hulka a Ms. Marvel (Kamala Khan, která v příběhu má za cíl sjednotit Avengery). V obou případech se můžete těšit na otevřené a velké prostory s možností je svobodně prozkoumat. Zavítáte také do podzemí a menších komplexů. První mise se odehrává v Pacific Northwest, což je poslední známé umístění JARVIS, zatímco v druhé hrdinové cestují do Ruska, aby odhalili tajemství SHIELDU, které se skrývá hluboko pod zemí. Jedna z misí zahrne také boj s bossem.

Pak se vám odemkne kooperace až pro čtyři hráče se čtyřmi hrdiny s jedinečnými schopnostmi. Těšit se můžete na Iron Mana, Hulka, Black Widow a Ms. Marvel. Chybí tedy Thor a Kapitán Amerika, ale ti budou alespoň v prologu. Pokud neseženete další tři hráče, může chybějící zastoupit umělá inteligence.

Kooperace zahrne tři typy misí: HARM Rooms, Warzones a Dropzones. V závislosti na aktivitě vám mohou zabrat deset minut až dvě hodiny. HARM Rooms jsou holografické tréninkové arény, ve kterých musíte přežít výzvy založené na vlnách nepřátel. V betě budou tři stádia, v nichž eskaluje obtížnost.

Přečtěte si také: Square Enix chce více kvalitních her a méně kvantity

Warzones jsou válečné zóny. K vyzkoušení jich bude pět a budete v nich čelit robotickým i lidským nepřátelům. V blíže nepopsaných oblastech najdete truhly s pokladem, abyste získali lepší vybavení a sběratelské předměty, například komiksy.

Menší verzí Warzones jsou Dropzones. Obvykle jsou složeny z kratších a cílenějších typů misí. Bohužel nevíme, jakou část si budeme moci konkrétně vyzkoušet.

Během toho všeho se seznámíte se systémem vývoje postav, jenž je založen na odemykání úrovní.

BUDE HRÁT NA PC?

Abyste si Marvel's Avengers zahráli, bude vám stačit operační systém Windows 10 64-bit, procesor Intel Core i3-4160 nebo ekvivalent od AMD, 8 GB RAM, grafická karta Nvidia GTX 950 nebo AMD 270 s 2 GB VRAM a DirectX 12.

U doporučených najdeme stejný operační systém. Dále Intel Core i7 4770K, 3.4 Ghz nebo AMD Ryzen 5 1600, 3.2 Ghz, 16 GB RAM a Nvidia GTX 1060 6 GB nebo AMD Radeon RX 480 8 GB.

Plná verze Marvel's Avengers vychází 4.9. letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One.