O víkendu proběhne další veřejná beta nové fotbalové hry UFL, která se hodlá postavit zavedeným sériím EA Sports FC a eFootball na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Veřejné testování nadcházejícího bezplatného fotbalu bude probíhat od 2. do 4. 8. tohoto roku na zmíněných konzolích. Od předešlé bety, která se konala na začátku června, měli vývojáři provést velké změny a aplikovat více než 80 procent vylepšení.

„Je potěšující si uvědomit, že jsme naladěni na stejnou vlnu jako naše komunita,“ sdělil generální ředitel Strikerz. Ten se těší, až si hráči vyzkoušejí změny a sdělí svůj názor. O betu očekává velký zájem, do té předešlé se zapojilo více než 1,3 milionu hráčů. Odehrálo více než 5,5 milionu zápasů.

Součástí nadcházející bety bude hlavní online režim, stejně tak offline zápasy. Potěšující je zahrnutí hraní napříč platformami, takzvaný cross-play. Oproti staršímu testu dojde na zcela nové mechaniky a animační prvky. Přepracován je systém klubové reputace, systém perků a systém skinů karet.

Datum vydání plné verze oznámeno nebylo. UFL míří výhradně na PlayStation 5 a Xbox Series X/S. O PC verzi se dříve mluvilo, ale oficiálně zmíněna není.