Během letošních The Game Awards i těsně před jejich zahájením došlo na značné množství zajímavých oznámení. Patří mezi ně i fakt, že se obnovené studio Telltale Games spojilo s tvůrci Life is Strange: Before the Storm a Life is Strange: True Colors ze studia Deck Nine při vývoji projektu The Expanse: A Telltale Series, herní série vycházející ze stejnojmenného televizního seriálu od Amazonu. V rámci odhalení hry jsme se dočkali zejména prvního traileru, který mimo jiné odhalil, že se v The Expanse setkáme i s herečkou Carou Gee, která hraje v samotném seriálu Caminu Drummer.

Když se však začne řešit resuscitovaná značka Telltale Games, která byla zásluhou investora LCG Entertainment obnovena v roce 2019 poté, co došlo k uzavření Telltale o rok dříve, řadu fanoušků bude nepochybně vždy zajímat jiný projekt - The Wolf Among Us 2. Pokračování vynikající epizodické série, která vycházela v letech 2013 a 2014, má koneckonců dost komplikovaný osud.

Původně byl sequel oznámen originálním studiem Telltale Games v létě roku 2017 společně s druhou sezónou Batmana a poslední sezónou The Walking Dead. Na rozdíl od série Batman: The Enemy Within a The Walking Dead: The Final Season jsme se však The Wolf Among Us 2 nikdy nedočkali a mělo se za to, že byl vývoj definitivně zrušen po zániku Telltale Games. Nedlouho po oživení studia, konkrétně během The Game Awards v roce 2019, jsme se však dočkali teaseru, který odhalil, že je hra znovu ve vývoji. Jenomže od té doby jsme o ní skoro nic neslyšeli a nic na tom nezměnil ani letošní ročník The Game Awards.

Vývojáři si jsou vědomi, že fanoušci mají v souvislosti s The Wolf Among Us 2 stále řadu otázek, a tak nás nedávno na svém blogu ujistili, že na hře stále tvrdě pracují. Navíc oznámili, že více informací o pokračování The Wolf Among Us se dozvíme už za několik týdnů, kdy vyjde 342. číslo magazínu Game Informer. To nabídne mimo jiné přehled aktuálního fungování Telltale Games, zahrnující informace o připravovaných hrách, novém herním enginu nebo o tom, jak v Telltale znovu budují nové studio.

Bude to tedy právě magazín Game Informer, který brzy nabídne nové informace o The Wolf Among Us. Pro tuto chvíli se alespoň tvůrci dušují, že vývoj The Expanse: A Telltale Series nemá dopad na vznik ostatních projektů, jelikož nové studio Telltale Games bylo vybudováno tak, aby bylo tvůrčímu týmu vždy umožněno navázat spolupráci se zajímavými partnery dle potřeb každého nového počinu. The Expanse a spolupráce s Deck Nine je příklad právě takového přístupu k vývoji.

INDIAN NOW