I když je tu s námi No Man's Sky bezmála čtyři roky, stále se jedná o velmi oblíbenou hru, se kterou mají tvůrci nadále velké plány. Po obřích updatech Next a Beyond jsme se tak dočkali například přidání biologických, líhnoucích se vesmírných superlodí, které byly součástí updatu s příznačným názvem Living Ship. Nověji hru obohatili tzv. Minotauři, kteří hráči pomáhají při jeho putování napříč planetami.

Přečtěte si také: Nový update přidává do No Man's Sky líhnoucí se lodě

Na vesmírné průzkumníky tentokrát bude díky nejnovější aktualizaci Desolation číhat děsivé neznámo v podobě opuštěných lodí, které zdánlivě nejeví žádné známky života. Ovšem - nenechte se zmást! Paluba těchto zrezavělých křižníků je doslova prolezlá kdejakou kosmickou havětí, která jen čeká na to, až se do vás bude moci s chutí zakousnout.

Možná už si říkáte, že by vám tak nebezpečná výprava snad ani nestála za to. Tyto lodě jsou však plné zásob a cenné mimozemské technologie, kterou mohou vesmírní objevitelé využít k vylepšení svých plavidel. Nadto je každá taková loď procedurálně generována, takže nikdy nevíte, co na vás kde čeká. Možná loď plná hladové mimozemské fauny, nebo snad místo prošpikované všemožnými lasery a pastmi?

Update mimo této novinky přinesl i několik menších změn. Ta největší se týká vaší flotily. Vaše křižníky si nyní můžete přebarvit. Rozšíření se dočkala i možnost vylepšování a správy inventáře. Nadšené vesmírné cestovatele také určitě potěší přítomnost teleportů, které můžete právě na křižníky umístit a snadno se tak dostat na svoji základnu či vesmírnou stanici.

Změn se dočkal i boj a grafika, která byla opět o něco vylepšena. Hra nyní nově nabízí i možnost dát si před jméno unikátní titul.

Je vidět, že vývojářům z Hello Games stále ještě nedošly nápady na to, jak No Man's Sky obohatit. Tak uvidíme, co přinese další aktualizace.

No Man's Sky je dostupné ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.