Letošní EA play na svém závěru oznámilo hned několik překvapení týkajících se The Sims 4. Byly oznámeny hned tři rozšíření, a to přesně jeden dodatek, jedna kolekce a jeden herní balíček. Mimo jiné byla představena spolupráce mezi The Sims 4 a It gets better projektem.

Nový dodatek 

Island Living (Život na ostrově) takový nese název nové herní rozšíření k The Sims 4, tentokráte zaměřené na tropický ostrov a jeho kulturu. Je to v pořadí již šestý dodatek a dočkáme se ho již tento měsíc, 21. června

Nové město

Sulani je tropický ostrov inspirovaný kulturou Polynésie. Je to plně rezidenční svět, nejedná se tedy o další dovolenkovou oblast, vaši simíci tedy můžou začít bydlet na úplně novém místě. Vzhled ostrova se bude časem měnit, záleží na tom jaké kroky uděláte, ať už k horšímu, nebo naopak lepšímu. Mimo jiné je na ostrově aktivní vulkán, který občas i vybuchuje... Po výbuchu sopky budou po světě lávové kameny, kterých pokud se simík dotkne, začne hořet. 

Můžete si vybrat zda chcete žít u pobřeží nebo vysoko na kopcích, zdejší obyvatelé jsou přátelští, všude a vždy vám pomohou pokud budete mít trable (třeba pokud u vás začne hořet po nečekané erupci). Budou vás zvát na tradiční setkání, kde se budete moci seznámit se zdejší kulturou a historií, která je pro tento ostrov důležitá. Je předávána elementálními dušemi ostrova (duchy), kteří se mimo jiné hodně zajímají o to, aby se ostrovu dobře dařilo. Mezi tyto tradice patří například i pití Kavy, což je nový druh nápoje, který se váš simík může naučit připravovat, společné grilování a další.  Na ostrově jsou tři sousedství (tři ostrovy) - Mua Pel'am, Lani st. Taz, Ohan'ali town a celkem 14 pozemků, které jsou jak rezidenční tak veřejné. Pokud si postavíte domek který zasahuje svými základy až do moře, váš simík bude moci skočit z domu rovnou do vody. Novým typem veřejného pozemku je Pláž. Rozšíření přichází také s novou vlastností pro pozemek s názvem Off the grid, která způsobí že na pozemku nepoteče teplá voda a nebudete zde mít přístup k elektronice. 

Pokud jste vlastníky dodatku Roční období, na ostrově neočekávejte zimní počasí. V zimě zde budou probíhat tropické bouře

Nové aktivity

Velmi dlouho očekávanou novinkou je plavání simíků v otevřeném moři (hurá!). Nyní již stačí svého simíka poslat vstříc vodní hladině. Další aktivitou spojenou s mořem je splývání, šnorchlování, potápení, jízda na aqua zipsech (vodní skútr), na kánoi což jsou historicky první dopravní prostředky v The sims 4! Mimo jiné kanoe vám umožní rybařit na místech, kam byste se suchou nohou nedostali. Po světě jsou také rozmístěné pasti na ryby, které můžete k lovu ryb použít, případně si je koupit v obchodě. Dodatek nabízí také vaření v listech na velkých ohništích. Aqua zipsy si můžete vylepšovat - například přidat ohňostroje nebo oheň jako efekty při jízdě. 

Můžete se také spřátelit s delfínem. Delfína můžete pojmenovat, hrát si sním, pohladit ho, požádat ho o předvedení triku, mluvit s ním nakrmit, požádat o postříkání vodou, přátelsky ho postříkat vodou nebo ho poslat pryč. Pod hladinou narazíte na nové druhy tropických ryb. Potápění bude možné jen s vybavením pro to určené a bude možné pouze na místech označených bójkou. Tato místa budou přístupná pouze pro simíky (rabbit hole), takže to bude podobné například letu rakety, bohužel se pod hladinu nepodíváte spolu s nimi.

Na pláži pak můžete stavět hrady z písku, hledat mušle, sledovat líhnutí želv a opalovat se (nebo taky spalovat),ať už na lehátkách anebo jen tak na dece. Pokud se váš simík spálí, linie spálení budou zobrazeny podle toho, co měl simík zrovna na sobě. Simíci se mohou opalovat v plavkách a nebo nazí. Pokud se spálí, dostanou negativní náladovku a předejít tomu lze použitím opalovacího krému. Ti zlomyslnější simíci pak mohou nic netušícím, odpočívajícím simíkům provést nějaké ty lumpárny. A jako malý bonus, simíci budou zanechávat stopy v písku a simík vcházející do vody bude mít zpomalenou animaci chůze, přesně jako je tomu v realitě.

Dodatek přinese také nové kariéry - plavčíka, rybáře, instruktora potápění - tyto tři budou povolání typu brigády a ochránce přírody jako klasickou kariéru. Jako plavčík budete zachraňovat simíky a udržovat pořádek na pláži. Za rybáře se postaráte o přísun nových ryb pro sebe i pro ostrov a v neposlední řadě jako ochránce přírody můžete s přáteli vyrazit uklízet nepořádek, kteří ostatní simíci nechali na pláži nebo ve vodě. Jedno ze sousedství ostrova s názvem Mua Pel'am je přímo zaměřená na aktivity ochránce přírody. Najdete zde ztroskotanou loď, jeskyni (kterou můžete prozkoumat) a vodopádem(ve kterém se můžete sprchovat, nebo si v něm hrát). Příroda (a také elementální duše) se vám za to odmění a ostrov se vám bude měnit před očima i pod rukama. Bude více zelenější, rozkvetlejší a bude zde více motýlů. Toto povolání bude mít dvě odvětví - enviromental manager a marine biologist (Volně přeloženo - manažer životního prostředí a mořský biolog). 

Nové objekty

V tvorbě simíka pak můžete členům své domácnosti obléct oblečení inspirované polynéskou kulturou a vyzkoušet stylové účesy. Ve vybavení domácnosti najdete spoustu nového nábytku a hlavně nově lehátka! Na pláž nebo k bazénu, určená pro odpočinek na sluníčku nebo odpolední lenošení. Zajímavým objektem je ztroskotaná loď, která podobně jako havarované letadlo v Strangerville balíčku může sloužit jako vchod do tajného podzemního domku.

Nové jsou také některé rostliny které můžete pěstovat, jako například kokosová palma, ananas, kořínky kavy nebo taro rostlinu. Samozřejmostí jsou i sbírky - Sbírka mušlí a Zakopanýnch pokladů.

Simíkům také můžete přiřadit nové vlastnosti spojené s kulturou na Sulani které vám pomůžou při prozkoumávání ostrova. Novými vlastnostmi jsou Child of the ocean a Child of the island (Volně přeloženo - Dítě oceánu a Dítě ostrova). Aspirace z tohoto dodatku bude zaměřená jako lokální aspirace ostrova Sulani a nese název Beach life - bude se týkat hlavně aktivit týkajících se ostrova (Volně přeloženo - Plážový život). Novinkou je randomizér vlastností, zatím však není jasné jestli je to výsadou dodatku a nebo se ho dočkáme společně s červnovou aktualizací.

Mořské panny

S dodatkem do simíků míří nová nadpřirozená bytost - mořská panna (nebo panák). Bude plně hratelnou postavou a bude možné si ji vytvořit již v tvorbě domácnosti. Bude jen na vás jak bude vypadat. Na výběr je několik typů ploutví a doplňků, jimiž můžete mořskou pannu ozdobit, bude pro ně dostupný i nový vzhled očí. Mořská panna bude disponovat určitými schopnostmi - schopnost lákat simíky aby se do ní zamilovali a nebo je může utopit. Nenajdete u ní potřebu hygieny, místo toho je zde potřeba hydratace. Tato potřeba bude snižována při použití některých schopností. Na rybářských místech mohou za pár bodů hydratace použít lure (Vábničku) která by měla přilákat ryby. se speciální mušlí kterou najdete hledáním v písku, může přivolat bouři. Další zajímavou vlastností mořské panny je dovednost povídat si s rybičkami v akváriu, což způsobí uspokojení potřeby společenskosti. 

Tvorba mořské panny bude podobná jako u mimozemšťana nebo upíra, je zde záložka lidské podoby simíka a jako druhá je podoba s ocasní ploutví. Mořskou pannou se může stát simík od teenegera výše, batole a dítě jí být nemůže. Na souši bude mořská panna vypadat jako klasický simík, žádné šupiny a flitry na nohách nebo kdekoliv po těle. Simík se do své podoby s ploutví promění po vstupu do vody, a to se týká i bazénu a vany. Pokud budete mít podezření, že některý z vašich sousedů je mořskou pannou, můžete se ho na to zeptat. Pozor, může vám však lhát

Pokud chcete vašeho simíka v mořskou pannu proměnit, budete potřebovat speciální řasu, tu vám buď může donést delfín se kterým máte dobrý vztah a nebo ji najdete při hledání pokladů po ostrově. A pokud naopak chcete aby se vaše mořská panna stala člověkem, stačí ji sníst dvakrát po sobě. 

Spolupráce s It gets better

Po dodatku byla oznámena spolupráce The sims a projektu It gets better, který mimo jiné pomáhá skupinám mladých z LGBT komunity. Na základě této spolupráce se v následujících měsících dočkáme obsahu zdarma s Pride tématikou jak do The Sims 4 tak do The Sims Mobile a The Sims Free play. Bude se jednat o oblečení a gender neutrální vybavení do koupelny

Kolekce The Sims 4 Moschino

Již toto léto bude možné rozšířit si svou sbírku rozšíření pro The Sims 4 kolekcí inspirovanou přední módní značkou Moschino, se kterou The Sims navázala spolupráci. Na podkladě této spolupráce vznikla reálná kolekce oblečení s tématikou The Sims a do her byla v rámci aktualizace zdarma přidána mikina. Součástí herní kolekce bude samozřejmě oblečení a doplňky, ale také se můžeme těšit na novou freelance kariéru módního fotografa. 

Herní balíček na podzim tohoto roku

Nebylo toho řečeno mnoho, ale na závěr konference byl oznámen herní balíček Realm of magic, kterého se dočkáme ke konci tohoto roku. Více informací o balíčku bude přineseno v následujících měsících. 

Dejte nám do komentářů vědět, které novinky vás zaujali nejvíce a na co se nejvíce těšíte.