Při čekání na oznámení nového Need for Speed na internet unikají gameplay záběry, které pravděpodobně pocházejí z testovací verze. NFS od studia Criterion Games zatím nebylo pojmenováno, ale potvrzují se dřívější spekulace.

Arkádové závody opravdu mají kreslené vizuální efekty. Vidíme to v krátkém videu, kdy historický vůz Chevrolet Bel Air narazí do překážky. Konkrétně jde o lebku nad automobilem a andělská křídla ve stylu graffiti u dveří.

Ve videu jsou vidět také chodci, kteří dříve ulicích fiktivních měst Need for Speed nebyli. Uvidíme, zda se dostanou do finální verze a jak budou reagovat, například v The Crew od Ubisoftu chodci uskočili před protijedoucím autem a nemohli být sraženi.

Podle novináře a insidera Jeffa Grubba, jenž o kreslených efektech informoval jako první, navštívíme fiktivní verzi Chicaga nazvanou Lake Shore City. Podívejte se na uniklou mapu.

Nové spekulace tvrdí, že na projektu pracuje méně než polovina bývalých lidí z týmů Ghost a starého Criterionu. Zbytek jsou nováčci, kteří se na sérii Need for Speed předtím nepodíleli.

Klíčovým cílem EA má být rozšířit zájem o NFS na novou generaci mladých hráčů. Vydavatel má ale očekávat také to, že si hru koupí starší fanoušci. Z toho důvodu půjde nejspíš o měkký restart série, podobě jako to udělal Activisionu u Call of Duty: Modern Warfare.

Ve hře nemají být žádné závody zaměřené na drag a driftování. Vrátit se má Speedcross a vylepšení má být zjednodušeno a podobat se tomu, co nabízí například Forza (A, B, C).

Důležitou součástí mají být automobilové srazy na parkovištích, kde si můžete prohlížet jiná auta a vyměňovat je. Má tady být také možnost účastnit se různých událostí za in-game peníze.

Podpora hry je údajně naplánovaná maximálně na rok, silně to má záležet na prodejích a recenzích. Titul prý vyjde letos a po mapě jezdí vlak.