Změny u nových generací herních konzolí se obvykle točí kolem výkonu – aktualizovat hardware je zkrátka potřeba. To stejné platí také pro nástupce Nintenda Switch, i když ten by mohl podle čerstvých spekulací dostat i další novinku, která může sloužit jako jedno z hlavních prodejních lákadel. Jen zatím přesně nevíme, k čemu vlastně bude.

Uživatel fóra Resetera, jenž vystupuje pod jménem Angie, dostal od důvěryhodného insidera informace o chystaném Switch 2 (tak se budoucí handheld jmenuje pouze možná). Z jeho příspěvku vyplývá, že by konzole mohla dostat obrazový snímač – fotoaparát. Ten by teoreticky mohl sloužit pro práci s virtuální nebo asistovanou realitou, avšak bližší detaily prozatím neznáme.

Nintendo má s využitím kamer u svých konzolí bohatou zkušenost. Nicméně, Switch vždy disponoval pouze infračerveným senzorem. O přítomnosti obrazového senzoru v případě jeho následující generace už měl dříve hovořit čínský tvůrce obsahu AK's Tech Studio, který má údajně kontakty ve výrobním řetězci.

Shigeru Mimaymoto, jenž stojí za franšízami Mario a Zelda, dříve prohlásil, že by mu nový hardware umožnil navrhnout jedinečné tituly, které by se současným hardwarem nemohly být realizovány. Možná tedy poukazoval právě na dosud neodhalené mechaniky, které přinese onen údajný snímač. Zatím ale pouze spekulujeme.

Nové Nintendo Switch má dle dřívějších zpráv nabídnout až 512GB úložiště spolu s větším displejem. Více detailů jsme rozebírali v samostatném článku. Konzole má vyjít někdy v druhé polovině následujícího roku, ale kdy bude oznámena, stále není jasné. Během Gamescomu to však rozhodně nebylo...

PŘENOS NINTENDO DIRECT UŽ TENTO TÝDEN

Spolu s dalšími zvěstmi o Nintendo Switch 2 přichází oficiální oznámení společnosti Nintendo, které se týká přenosu Direct. Ten se uskuteční už tento čtvrtek, tedy 31. 8., a fokusovat se má především na titul Super Mario Bros. Wonder.

Vysílání bude zahájeno v 16:00 našeho času a přinést by mělo 15 minut z hraní nového Maria, který je po zhruba desíti letech prvním Mario titulem od Nintenda, jenž skutečně přinese něco nového. Kromě hlavního hrdiny v montérkách a červené čepici bude možné hrát za Luigiho, Peach, Daisy, Toada nebo Yoshiho, a to napříč širokou škálou nejrůznějších úrovní.

Super Mario Bros. Wonder dorazí 20. 10. letošního roku exkluzivně na Switch.