O nástupci oblíbené kapesní konzole Nintendo Switch se nepřestává spekulovat. Poté, co zahraniční portály přinesly zprávu, že konzole dorazí v druhé polovině následujícího roku, a následně se vynořilo tvrzení o představení během Gamescomu, tady máme zajímavé drby týkající se hardwarové výbavy. Prý se dočkáme masivního zvýšení kapacity úložiště a větší obrazovky.

S informacemi přišel tvůrce internetového obsahu Nate the Hate, který dle serveru Wccftech v minulosti přinesl několik detailů z videoherního světa, jež se později ukázaly jako pravdivé. V nové epizodě svého podcastu se YouTuber podrobněji zabýval právě nadcházející konzolí od Nintenda, a pokud jsou jeho informace pravdivé, máme se opravdu na co těšit.

Nate the Hate je přesvědčen, že by mohl Switch 2 nabídnout až 512GB úložiště, což by představovalo skutečně mimořádný nárůst oproti předešlým modelům. Klasické provedení aktuálního Switche totiž má 32 GB místa, zatímco OLED verze 64 GB. Displej, který sice zůstane u technologie LCD, se má podle YouTubera výrazně zvětšit. Namísto 6,2palcové obrazovky, popřípadě 7palcové u OLED varianty, nová konzole údajně přinese 8palcový panel.

Nintendo již mělo klíčovým partnerům mezi videoherními studii poskytnout devkity, a tudíž je možné, že podobných drbů se bude objevovat víc a víc. Nicméně, všechna tvrzení o hardwarové výbavě, která pochází od méně známých zdrojů, bude lepší brát s nadsázkou.