Mezi nejlepší hry tohoto roku nepochybně patří Resident Evil 4 Remake, o to větší je radost z traileru, jenž poodhalil tajemství nového DLC k této hře. O jeho existenci víme už z letošního State of Play od Sony, ale nyní máme nové záběry, jak bude vypadat samotné hraní. A je se na co těšit.

Navíc, pokud patříte mezi ty šťastlivce, kteří hráli původní díl, tak jste si jistě mohli všimnout, že jisté mise, souboje, a dokonce bossové zde nejsou. O chybějící pasáže se totiž nejspíš postará DLC Separate Ways, jež už jen ze samotné ukázky vypadá více než famózně. Na scénu se totiž vrací Ada Wong s lepší mechanikou boje a hákem, který nebude sloužit jen k houpání přes překážky.

Separate Ways se soustředí hlavně na ženskou postavu Ada Wong, kterou si stejně jako v původní hře najal záporák Albert Wesker, aby získala mystickou látku zvanou „Amber“ a zničila kohokoli nebo cokoli, co se jí postaví do cesty. V této vesničce konkrétně skupinu Los Iluminados. Jenže stejně jako v původní hře Ada nehraje vždy podle Weskerových pravidel. Ovšem vývojáři se rozhodli trošku zamíchat karty. V téhle verzi je Ada infikovaná plagou a její postup tím bude nejspíš silně ovlivněn. Její mise se navíc bude proplétat s pátráním Leona po ztracené dceři prezidenta, díky čemuž dostaneme nový pohled na to, co se děje v pozadí původního příběhu.

Z pohledu hratelnosti a průchodu hrou se můžeme těšit na něco opravdu nového. Sice se budeme pohybovat v prostorech, kterými jsme prošli coby Leon, ale díky vystřelovacímu háku si to dokážeme užít znova, ale trošku jinak. Hák totiž slouží nejen pro přemisťování se z místa na místo, ale dokážete ho efektivně využít i v boji.

Kombinace uhýbání mnoha nepřátelům, precizní střelba do cíle a na závěr přitažení a odzbrojení vašich pronásledovatelů zní velmi zábavně. Hák tedy využijete i v samotném boji, což dává prostor pro rychlé a akční sekvence. Samotná ukázka nám navíc ukázala chodbu s lasery. Že bychom se dočkali kvalitní akrobatické sekvence?

Separate Ways zamíří do Resident Evil 4 Reamake 21. 9. DLC by mělo vyjít na 10 dolarů/eur a bude k dispozici pro PlayStation 4, PlayStation 5, PC a Xbox Series X/S. Capcom současně s rozšířením vydá bezplatnou aktualizaci pro režim Mercenaries v Resident Evil 4 Remaku, která přidá Adu Wong a Alberta Weskera jako hratelné postavy.