Pokud máte rádi hry od studia Quantic Dream, tak vás nejspíš potěší nový trailer na Project M od korejského studia NCSoft. Nedávno se společnost pochlubila novou ukázkou, která nejen láká na dechberoucí grafiku vytvořenou v Unreal Enginu 5, ale i rychlou akci a napínavé rozhodování, které je typické právě pro tituly jako je Detroit: Become Human nebo Heavy Rain. Pokud tedy toužíte po nabitém příběhu, kdy se musíte rychle rozhodovat za pomocí akčních tlačítek, tak je možná Project M přesně pro vás.

Ačkoliv se stále jedná o hru, styl, jakým vede hráče, připomíná spíše vyprávění thrilleru. Stanete se součástí příběhu a spíše, než hraní si užijete interaktivní film. Už první trailer lákal na bohatý příběh, jenž bude plný dramatických scén, násilí, nadpřirozených schopností a samozřejmě snahy ochránit svou rodinu. Součástí budou nejen tiché sekvence, kdy bude potřeba zneškodnit několik nepřátel, ale i přestřelky, kde se ukáže vaše pevná muška.

Důraz je kladen i na ono rozhodování, které nejspíš bude ovlivňovat situace kolem vás, a s trochou štěstí budou mít dopad na průběh příběhu. Stále ale není zcela jasné, o čem by příběh jako takový měl být.

Project M ale není v současné době jedinou věcí, na které ve studiu pracují. Už dříve bylo oznámeno několik projektů, které nesou jen abecední označení E, TL, R, BSS, M a LLL. Právě poslední jmenovaný projekt nyní povystrčil růžky a ukázal se v dalším novém traileru. Bude se jednat o sci-fi MMO, které se odehrává v alternativní historii, ve které se Soul, Byzantská říše a moderní 23. století navzájem propojili.

Vidět můžeme futuristické prostředí s pokročilou moderní technologií i klasickou přírodu. V ní najdeme mnoho známek toho, že zde lidé nemají co dělat. Mezi další zajímavosti patří bojová vozidla, jako jsou nákladní automobily a vrtulníky, speciální moderní technologie pro boj i létání a ukázka bojových schopností zahrnují energetický štít a krátké výboje neviditelnosti.

Společnost NCSoft plánuje vydání hry LLL na PC a konzole na rok 2024 a zatím neoznámila termín vydání hry Project M. Oba tituly vypadají doopravdy skvěle, můžeme jen doufat, že v budoucnu řekneme to samé i o samotné hratelnosti.