Vydavatelská společnost Deep Silver dnes představila nové indie IP s názvem Windbound. Hru má na starosti menší studio 5 Lives, složené z pěti veteránů herního průmyslu, kteří v minulosti pracovali na hrách jako Grand Theft Auto, Assassin's Creed Syndicate, Darksiders a dalších. Toto studio, sídlící v australském Brisbane, má za sebou už i větší úspěch se strategickou hrou Satellite Reign, která si odnesla několik ocenění - například portál Kotaku ji zvolil jako 3. nejlepší počítačovou hrou roku 2015. 

Windbound se má stát jejich druhou hrou. Tentokrát se chopíme role mladé válečnice jménem Kara, která ztroskotala v neznámých vodách. 

“Kara se musí adaptovat a přežít vyzbrojena pouze svojí pevnou vůlí k životu. Bude prozkoumávat nádhernou přírodu, doposud neponičenou člověkem, aby mohla nalézt tolik potřebné zásoby. Zároveň na ni čeká mnoho tajemství, které tyto Zakázané Ostrovy ukrývají. Lov, výroba a explorace budou pro Karu obrovsky důležité, aby dokázala proplout skrze tajemné souostroví a našla cestu zpět domů.“

Ve Windbound budete především žít kočovným životem. Hlavní starostí bude explorace a získávání surovin pro přežití a výstavbu vlastního voru. Ten bychom měli mít možnost nejen vylepšovat, ale také vytvořit a upravit podle vlastních představ. Navíc se vývojáři pokusili o vytvoření imerzivního způsobu mořeplavby. Windbound také nabídne rogue-like znovuhratelnost díky procedurálně vytvářenému světu, dynamické přírodě a modulární tvorbě raftu.

Windbound vychází digitálně 28. 8. pro PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch a PC