A je to tady, další BlizzCon, a s ním i další hrdina do Overwatche. Tentokrát nám naši pětičlennou skupinu supportů doplní Moira. Moira je vědec, který se pohybuje na hraně etiky a bezpečnosti. Je velice univerzální support. Použitím biotické vědy je schopná bojovat jak na blízko, tak i na dálku, zároveň  léčit tým a i bez přímého kontaktu zranit nepřítele.

Schopnosti

Biotic Grasp:

Tato schopnost nemá cooldown, místo toho používá takzvanou "biotickou energii". Levým tlačítkem může Moira stříkat léčivou kapalinu a tím neomezeně léčit svoje spoluhráče. Nevýhoda je, že tím spotřebovává energii. Ta se dá doplnit pravým tlačítkem, čímž se vyšle smrtící paprsek (podobně, jako to dělá Symetra), který nepříteli odebírá životy a dává je vám.

Biotic Orb:

Druhou schopností Moira vyšle orb (kouli) s 10 sekundovým cooldownem, který letí daným směrem po krátkou dobu a odráží se od zdí. Můžete si opět zvolit 2 efekty – léčení a poškození.

Fade:

Pro rychlý únik z boje využívá Moira takzvaný "fade" přičemž se teleportuje na krátkou vzdálenost. Nemůže se teleportovat vertikálně a schopnost má cooldown 6 sekund.

Coalescence:

Ultimátní schopnost vyšle paprsek, který poškozuje nepřátele a zároveň léčí spoluhráče. Prorazí si cestu i skrz bariéry a vydrží 9 sekund.

 

Příběh

20 let zpět Moira pracovala pro vládní organizaci zvanou Overwatch. Po deseti letech zásadně pokročila v biotické vědě, objevila možnost, jak upravovat genetiku buněk a tím upravovat zvířata, nebo i lidi. Toto vyvolalo diskuze mezi vědci. Někteří říkali, že by se genetická úprava dala využít k léčení nemocí a vybudování silnějších armád, naopak jiní její objev zavrhovali v obavách vypuknutí nekontrolovatelné apokalypsy. Báli se, že by se geneticky upravení tvorové mohli obrátit proti tvůrcům a vypukla by tak další válka mezi lidmi a jejich výtvory. Z těchto důvodů byl její objev zavržen a výrazně poškodil její reputaci, byla vyloučena z Overwatche a přidala se na temnou stranu zvanou Blackwatch.

Několik let pracovala ve stínech, vyvíjela pro Blackwatch silné zbraně a nové technologie. Po rozpadu Overwatche byla pozvána, aby pracovala ve městě Oasis, kde ji byly poskytnuty veškeré věci, které potřebovala k výzkumu nových technologií pro město. Za výměnu mohla používat výsledky práce pro své vlastní potřeby.