Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do školy/práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přineseme to nejzajímavější z herního světa.

- Společnost Sony zpřístupnila vybraným majitelům PlayStationu 4 beta verzi firmwaru s označením 7.50. Zaměřuje se zejména na stabilitu systému. Přináší ale také vylepšení HDCP (High Bandwidth Digital Content Protection) z verze 2.2 na 2.3. Další změna se týká složek, které nově budou i na aplikace a nejen hry.

- Final Fantasy VII Remake je oficiálně hotov. Square Enix oznámili, že hra obdržela status Gold. Hlavní vývoj skončil a hra se bude lisovat na Blu-ray disky a připravovat na prodej - vyjde 10. 4. 2020 na PS4.

- Na 29. 3. 2020 chystají tvůrci série Nier něco speciálního v souvislosti s výročím této značky. Ta v dubnu/aprílu oslaví 10 let.

- Fanoušek představil svou verzi hlavního menu pro PlayStation 5. Jeho verze domovské obrazovky vypadá jako moderní a čistá evoluce menu, které je v PS4.

- PC verze Death Stranding bude chráněna protipirátskou ochranou Denuvo, stojí na Steamu. Denuvo bude používat i Resident Evil 3 Remake. Death Stranding na PC vyjde 2. 6. 2020 přes Steam a Epic Games Store.

- Členové PlayStation Plus mohou stahovat Shadow of the Colossus a Sonic Forces na PS4.

- Truck Driver se připravuje pro Nintendo Switch. Tato verze bude vylepšena pro účely konzole, včetně ovládání a podpory HD Rumble.

- Finští Remedy Games, autoři her Alan Wake, May Payne či Control, možná pracují na exkluzivitě pro PlayStation. Vedoucí producent Alexis Guariguta aktualizoval svůj profil na LinkedIn a uvedl, že pracuje na něčem v rámci XDev. To je německá firma Sony, která v průběhu let spolupracovala na vývoji titulů jako Detroit Become Human, WipEout nebo Until Dawn. Obecně XDev nabízejí podporu studiím mimo Sony, které chtějí své tituly přinést výhradně na PlayStation, minimálně s nějakou časovou exkluzivitou.

- Microsoft podle náznaků chystá spolupráci se společností AMD, její záměrem má být technologie RDNA 2 (nová generace architektury pro grafické karty Navi). Detaily se máme údajně dozvědět 5. 3. Dle spekulací má být na akci nová Forza Motorsport.

- Xbox Game Pass brzy opustí tituly Deus Ex: Mankind Divided, Shenmue I & II, Thimbleweed Park a Lichtspeer: Double Speer Edition. Mělo by se tak stát během tohoto měsíce.

- Nintendo plánuje brzké oznámení spolupráce s oděvní firmou Levi's, která se specializuje na značkové džíny. Spolupráci naťukla kanadská pobočka Nintenda a je v souvislosti se Super Mariem.

- Připravují FromSoftware pokračování Bloodborne? Fanoušci si ho dost žádají, ale oficiální kanály nadále mlčí. V japonské studiu v současné době probíhá vývoj hry Elder Ring, na které spolupracuje George R.R. Martin (autor Game of Thrones). Podle insidera FromSoftware dělají na několika projektech, ale Bloodborne 2 mezi nimi není.

- Na GOG.com a Steamu najdete bezplatný prolog městské stavitelské strategie Builders of Egypt, ve které budete rozvíjet své město v době starověkého Egypta. Demo obsahuje pouze jednu misi, slouží jako tutoriál a seznamuje hráče s mechanikami hry. Její dokončení vám zabere zhruba hodinu. Poté ale můžete pokračovat ve hře a dále vylepšovat své město. Builders of Egypt se podobá hře Faraon z roku 1999. Datum vydání plné verze oznámeno nebylo.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: