Německé vývojářské studio Crytek nám v minulém roce nadělilo hned dva tituly. V první polovině minulého roku jsme si společně s kamarády mohli zahrát na lovce zombíků v kompetitivní střílečce Hunt: Showdown a po návratu do školních lavic jsme si zase mohli zopakovat herní klasiku v Crysis Remaster. Ani jedna z her nebyla propadákem, a proto je jasné, že Crytek ve své frankfurtské centrále chystá určitě nějaký nový projekt. Co to vlastně bude, nám mohou napovědět volné pracovní pozice vypsané na stránkách samotného vývojářského studia. 

Přečtěte si také: IO Interactive si dávají pauzu od série Hitman

Pro svou hlavní centrálu totiž studio hledá hned několik zaměstnanců, kteří se svou prací budou podílet na neoznámeném AAA titulu. Jejich hlavní výsada, kromě milování her a zkušenosti z vývojářské branže, má také být “hluboká vášeň pro hraní her, nejlépe FPS sandboxové hry“. Není toho moc, přesto se můžeme domnívat, že přesně taková bude nová hra od Cryteku.

Může se klidně jednat i o dlouho očekávané Crysis 4, které by se sandboxovou hratelností přiblížilo zpět ke svému prvnímu dílu. Stejně tak se může ale jednat o naprosto novou IP, kterou by nás známé studio určitě rádo překvapilo. Jedno je však jasné, fanoušci originálního Crysis mohou mít radost, jelikož se zdá, že příští AAA hra od Cryteku by s ním mohla mít mnoho společného.