Nintendo tento rok slaví 35. výročí od vydání vůbec první hry s instalatérem Mariem v hlavní roli. Tenhle knírač si spolu s jeho bratrem Luigim získali miliony příznivců po celém světě a my se tak kromě několika variací dočkáváme i kombinace červené a modré barvy, laděné právě do stylu Maria, čemuž napovídá i název Nintendo Switch Mario Red & Blue Edition. Jestli se někdy dočkáme i Luigiho barev, je záhadou.

Každopádně si tuhle pěkně vypadající konzoli můžete vychutnat se vším všudy. Zatímco samotný Switch a dok spolu s JoyCony, které můžete sundávat, je laděný do červené čepice Maria, tak držák na JoyCony je v barvě modré stejně jako šňůra na zápěstí na počest jeho modrým montérkám. K dispozici je také dost pěkný obal na konzoli hrající oběma barvami – z jedné strany modrá, z druhé červená - a potěší i žlutý zip, který symbolizuje ten, který zapíná montérky Maria.

Bohužel, cenu v současné době neznáme. Konzoli si můžete prohlédnout v naší galerii.

Spolu s limitovanou konzolí přichází i Super Mario 3D World + Bowser´s Fury. O tom, že se dalšího Maria dočkáme, jsme se dozvěděli loni v září spolu s novými Amiibo figurkami, oboje jako součást balíku 35th Anniversary Direct. Super Mario 3D World + Bowser´s Fury je vylepšenou verzí hry z roku 2013 pro konzoli Wii U. Dnes se Nintendo rozhodlo odhalit trailer ke hře, který si krátce rozebereme.

Přečtěte si také: Nintendo Switch Pro nejspíš přinese 4K

Samotná ukázka se zaměřuje na Bowser´s Fury sekci hry a rovnou ukazuje některé z nových úrovní. Vidíme také, že Mariovým společníkem na cestě za dobrodružstvím bude Bowser Jr., který má magickou schopnost nějaký objekt vymazat. V posledních sekundách ukázky je k vidění naprosto úchvatný moment, kdy proti sobě stojí obrovský Bowser, který nikdy v sérii tak zlomyslně nevypadal, a Mario, jenž se díky nějakému posílení dokáže mnohonásobně zvětšit.

Super Mario 3D World + Bowser´s Fury vychází stejně jako nová edice Nintenda Switch 12. 2. 2021.